Великобритания строи супермагистрала до САЩ през Русия?

Великобритания строи супермагистрала до САЩ през Русия?
4 (80%) 1 vote

Великобритания планира строеж на магистрала до САЩ през Русия, ще видим ли втори Ламанша?

Великобритания може да бъде свързана със САЩ чрез супермагистрала, която минава през Русия, пише Си Ен Ен. Страната може скоро да се свърже с Америка не само по въздух и вода, но за целта ще трябва да построи път през Русия. Новият проект ще струва милиарди долари, но е напълно възможен за реализация. И освен това ще бъде от полза за цяла Европа и не само.

Проектът е свързан с изграждането на близо 20 000 — километрово трасе, което да се превърне в магистрала. По план тя започва от Великобритания, минава през Берлин и Русия, и завършва в Аляска, САЩ.

Супермагистрала може да свърже САЩ и Британия, Русия инициатор на проекта

Супермагистрала може да свърже САЩ и Британия, Русия инициатор на проекта

Предложението, изненадващо е направено от руската страна, а схемата за първи път бе показана на конгрес на Руската академия на науките на 23 март. Идеята на Русия да свърже Англия и Америка чрез общ път улеснява достъпа между двете страни, а също така осигурява допълнителни приходи за страната.

Фактът, че Европа и Америка могат да се окажат свързани по суша, дори през руските територии е огромна възможност за бизнеса и на двата континента. Ако бъде реализирана идеята, проектът ще донесе милиарди долари на Русия от пътни такси и туризъм, а за Америка би било по-лесно да търгува с Европа чрез новия търговски маршрут. Да не говорим, че САЩ има търговски интереси из цял свят и иска да разшири влиянието си и в Азия, а чрез супермагистралата това би било напълно възможно.

Въпреки това не е ясно, как магистралата ще се изгради на територията на САЩ. Обсъждат се вариантите, дали влизането да става чрез ферибот, тунел или мост.

След груби изчисления на руската страна, такъв проект може да струва няколкостотин милиарда долара. Въпросът е, дали ще видим руско-американски еквивалент на тунела под Ламанша, при това построен в най-негостоприемните области на двете държави.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар