Няколко полицейски екипа отблокираха кортежа на Бойко Борисов

Кортежът на министър-председателя Бойко Борисов бе блокиран от протестиращи в столичния кв. „Бояна”.

Те затапили движението на ул. „Секвоя”, близо до "Беловодски път" минути преди 9 ч. днес, съобщава Блиц като се позовава на информация на очевидци. Причината за бунта на хората, са земите им. Наложило се е на мястото да бъдат изпратени спешно повече от пет полицейски екипа, които да освободят премиерския кортеж.

[caption id="attachment_440929" align="alignright" width="300"]Няколко полицейски екипа отблокираха кортежа на Бойко Борисов Няколко полицейски екипа отблокираха кортежа на Бойко Борисов[/caption]

По-рано днес Татяна Дончева заяви, че Бойко Борисов е похарчил твърде лесно бившия вътрешен министър Веселин Вучков. Бившият депутат и настоящ лидер на „Движение 21” посочи, че в МВР няма да има никакви реформи. Тя подчерта, че случаят с оставката на Веселин Вучков е изключителна рядкост поради факта, че не е масова практика министър да посочи ясно причините, поради които я подава. Татяна Дончева определи поведението на Бойко Борисов като на раздразнен човек, който категорично отказва да приеме, че някой от служителите му може да има мнение, което се различава от неговото.

Според Татяна Дончева, търпимостта на министър-председателя към Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев е произтекла от зависимостта към хората, които са ги сложили там. Тя обаче не крие, че намира за странно това поведение към търпимост на модела „Кой”. Тя твърди, че вероятно целта на премиера е да се разбере с всички, за да не дава повод за критики по негов адрес, но това на практика е невъзможно.

Татяна Дончева определи Бойко Борисов като човек на статуквото и в този ред на мисли смята, че няма да е той човекът, който ще дръзне да направи резки промени във властта и присъствието му във властта не се базира на това какво ще направи или остави след себе си, а просто да се задържи максимално дълго време там. Бившият депутат е категорична, че на нея този стил не й се нрави и е повече от смешно да се обяснява натрапването на хора в даден екип с проявата на толерантност, пише Блиц.