Разследващите откриха две момченца, които отговарят на профила на детето, открито край ПасарелДве осиновени момченца отговарят напълно на профила на убитото момче

Самоличността на откритото край Пасарел мъртво момченце е на път да бъде установена. Разследващите са все по-близо до истината за това кое е детето и какво му се е случило, след като успяха да открият две момченца, които отговарят напълно на профила на детето. И двете деца са от домове за сираци и са били осиновени наскоро - приети са в приемни семейства преди по-малко от 12 месеца.

[caption id="attachment_440915" align="alignright" width="300"]Кое е момченцето от Пасарел? Кое е момченцето от Пасарел?[/caption]

Очите и на двете деца са кафяви, на по пет годинки са и са с кестеняви коси. Досущ като жертвата, открита в куфар край Пасарел.

Тече проверка каква е съдбата на въпросните момченца и дали те са все още в семействата, в които са били настанени. Лично шефът на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева е разпоредила да бъдат направени проверки във всички социални домове, за да бъде установено дали има дете, което да отговаря на описанието, което скоро да е напуснало дома, научиха от "24 часа".

За няколко от домовете вече е било установено, че няма наскоро осиновени деца или липсващи такива. Все още обаче не са получени отговорите от всички институции. Назначени са още проверки на наскоро осиновените деца без значение на пол и възраст.

Разследващите проверяват и детските градини и началните училища в цялата страна. По нареждане на Министерството на образованието всички тези институции трябва да изпратят във ведомството справка за всички момчета на възраст между три и седем годинки, които отсъстват от първи март насам.