Сърбия скочи: Създават „Велика Албания“!

Сърбия скочи: Създават „Велика Албания“!
5 (100%) 1 vote

Напрежение на Балканите заради имперските амбиции на „Велика Албания“, Сърбия скочи

Напрежение отново напрегна Балканите заради имперските амбиции на Албания. Сърбия скочи първа, провокирана от новия проект, който се създава.

Сръбският министър на правосъдието Никола Селакович заяви в понеделник, че Сърбия не може и няма да мълчи за създаването на „Велика Албания“ и призова Европейския съюз (ЕС) да се противопостави на това, предават сръбските медии.

Сърбия не може и няма да мълчи за създаването на „Велика Албания“ и те не могат да се прикрият, защото е очевидно за какво става дума“, казал Селакович.

Сърбия скочи от разширяването на Албания

Сърбия скочи от разширяването на Албания

Премиерите на Косово и Албания, Иса Мустафа и Еди Рама в понеделник подписаха междудържавно споразумение за сътрудничество в различни области, след което Рама заяви, че с това се потвърждава „национално обединение между двете страни чрез Европейския съюз“.

Властите протестират срещу  съюза на Косово и Албания

Властите протестират срещу съюза на Косово и Албания

Селакович посочил, че Сърбия иска добри отношения с Албания, както и това, че сърбите и албанците в Косово живеят в мир, но подчерта, че няма да мълчи за създаването на „Велика Албания“. „Ние призоваваме ЕС да се противопостави на това, а не да мълчи и да гледа благосклонно“, казал той.

Междувременно поискаха и кръвнина от 100 милиарда долара от НАТО

Междувременно поискаха и кръвнина от 100 милиарда долара от НАТО

Изявленията на сръбския министър на правосъдието за създаването на „Велика Албания“, предизвика напрежение в региона. Ако Албания присъедини Косово към себе си, властите виждат в това анексиране на изконни сръбски територии, както и имперски амбиции на Албания да разшири териториите си за тяхна сметка.

Междувременно Сърбия потърси и кръвнина от 100 милиарда долара от НАТО, като обезщетение за бомбардировките преди 16 години. Две неправителствени организации твърдят, че НАТО трябва да бъде задължен да плати обезщетение за огромните щети, нанесени на страната, по време на бомбардировките върху Югославия през 1999 г. и да се внесе обвинение срещу всички западни лидери, които са оказали подкрепа за въздушните удари. Според сръбските експерти щетите от унищожаването са на стойност между 60 и 100 милиарда долара.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар