Виктор Янукович-младши е загинал спасявайки приятелите си

Смъртта на наследника на бившия украински държавен глава Виктор Янукович – Виктор Янукович-младши продължава да бъде обгърната от мистерия.

Междувременно се появи нова версия за гибелта на младия мъж. От администрацията на севастополския Нахимовски район вече са потвърдили официално за смъртта на Виктор Янукович-младши, който бе погребан вчера в Мемориалното воинско гробище на Севастопол.

[caption id="attachment_440840" align="alignright" width="300"]Виктор Янукович-младши е загинал спасявайки приятелите си Виктор Янукович-младши е загинал спасявайки приятелите си[/caption]

Сътрудници от администрацията посочват, че решението тленните останки на сина на бившия държавен глава на Украйна да бъдат положени в братската могила, където са намерили вечен покой останките на загиналите през Кримската война (1853-1856 г.) руски войници и офицери, е взето в резултат на обстоятелствата, при които е намерил гибелта си.

Очевидци на инцидента, при който Виктор Янукович-младши е издъхнал разкриват, че той е изгубил живота си в опит да спаси своите приятели, които били в буса. След като помогнал на всички да излязат от буса, той самият останал заклещен в него, след като не успял да си махне колана. От информационната агенция "Интерфакс" обаче посочват, че все още няма официално потвърждение на тази версия за смъртта на Виктор Янукович-младши.

Цялото му семейство е присъствало на погребението вчера, твърди "Криминформ", като се позовава на служител на Свято-Николския храм. Самият Виктор Янукович, който се превърна в беглец от родината си, също е присъствал на погребението на малкия си син. Сред опечалените е било забелязано и малко момченце, което по всяка вероятност е бил 5-годишният син на Виктор Янукович-младши – Иля. Погребението е било в тесен семеен кръг.

Запознати разкриват, че тленните останки на Виктор Янукович-младши са били докарани на Братското мемориално гробище в нощта на 22 срещу 23 март и до сутринта са били извършвани погребални церемонии. Върху гроба на младия депутат няма никакви отличителни надписи, но е отрупан с редица венци, на които се чете: "От съпругата", "От семейство Бондар", "На любимия ми син", "От семейство Дяченко", "От колегите", пише Блиц.