Прокурор Цани Попов е категоричен, че Илиян е убиецът на Вероника Здравкова

Прокурор Цани Попов разкри подробности по случая с 23-годишната студентка Вероника Здравкова, която бе убита зверски.

Той подчертава, че е убеден, че именно задържаният ром Илиян Здравков е извършителят на убийството. Прокурорът заявява, че никога не е казвал, че на мястото, на което е била убита Вероника Здравкова не е имало кръв. Припомняме, че Илиян участва във възстановката на мястото, на което е извършил престъплението. Той трябваше да пресъздаде всичко, което е направил във фаталната нощ.

[caption id="attachment_440822" align="alignright" width="300"]Прокурор Цани Попов е категоричен, че Илиян е убиецът на Вероника Здравкова Прокурор Цани Попов е категоричен, че Илиян е убиецът на Вероника Здравкова[/caption]

Обществото обаче се съмнява, че Илиян Здравков е извършителят на престъплението и по-скоро го определят като „удобният извършител”. Мнозина обаче са категорични, че на мястото, на което е била убита Вероника Здравкова не е имало следи от кръв, а и тялото й изглеждало в много добро състояние, предвид многото часове, за които се твърди, че е било във водата. Поради тази причина се появиха и съмненията, че Вероника Здравкова е хвърлена доста по-късно във водите на р. Янтра и е извадено почти веднага. Прокурор Цани Попов е категоричен, че разполагат с достатъчно доказателства, сочещи, че Илиян Здравков е убиецът, но към момента разследването е на такъв етап, че не може да разкрие повече информация по случая.

За да бъде извършена възстановката, повече от 20 униформени бяха отцепили подхода към река Янтра. Първоначално хората във Велико Търново си помислили, че е извършено ново убийство, тъй като на никого не било позволено да се приближи на повече от 300 м. Задържаният Илиян Здравков бе доведен под засилена охрана. Той не се свени да покаже точно как е настигнал и нападнал беззащитната Вероника Здравкова и след това е изхвърлил тялото в реката. Рецидивистът я е умъртвил на около 15-тина метра след моста и я е влачил повече от пет метра, за да я хвърли в реката. Тъй като отначало трупът на Вероника се заплел в храстите, се наложило да го срита, за да стигне до реката. Роднините й обаче твърдят, че ако всичко се е случило така, както разказва убиецът, всичко наоколо щеше да е в кръв, а то не е пише pik.bg.