Милен Добрев беше открит мъртъв в дома си в ПловдивПогребаха Милен Добрев в родното му село малко по-рано днес

Майката на детето на Милен Добрев - Кирилка, вини себе си за смъртта му. Бившата половинка на олимпийския ни шампион от игрите в Атина през 2004 година не може да си прости, че го е изоставила и е взела детето им със себе си. Според Кика, както я наричат близките й, това се е отразило на състоянието му и в крайна сметка е довело до фаталния изход.

[caption id="attachment_440774" align="alignleft" width="300"]Милен Добрев Милен Добрев[/caption]

Двамата с щангиста имат син Кристиян, който обаче не беше доведен на погребението на баща си, за да не се травмира допълнително от случилото се. Кика пристигна самата от Бургас, където живее заедно с малкия Кристиян и не спря да ридае над ковчега на бащата на сина си. Освен нея сълзите си не успяваха да сдържат и родителите му Атанас и Сийка, които загубиха единствения си син.Те, Кика и баба му Мария избухнаха в сърцераздирателен плач при появата на ковчега с тялото на шампиона.

Поклонението пред тленните му останки продължи над един час в родното му село Житница, където се стекоха десетки спортисти и хора, искащи да си вземат последно сбогом с щангиста. Всички хора от селото също присъстваха на траурната церемония на човека, прославил Житница.

Треньорът на щангиста Пламен Аспарухов видимо не можа да издържи на гледката на мъртвия си възпитаник. Освен него пред ковчега се поклониха и редица изявени родни спортисти, сред които Антон Коджабашев и Минчо Пашов. Петър Зехтински, заместник кмет по спортните въпроси на Пловдив поднесе венец. В читалището в Житница беше поставена и книга за съболезнования.

Милен Добрев беше открит мъртъв в дома си в Пловдив в събота по обяд, припомнят от "24 часа"