Николай Бареков заяви, че „Протестна мрежа” са слуги на президента

Председателят на ББЦ Николай Бареков продължава да прави скандални разкрития.

Този път разкритието, направено от политика, касае държавния глава на Република България Росен Плевнелиев. Николай Бареков е убеден, че кандидатът им за кмет на Община София съвпада изцяло с профила на „Протестна мрежа” отпреди две години. Политикът посочи, че кандидатът е красив, млад, умен и интелигентен протестиращ, имащ всички шансове да отиде на балотаж с един от най-успешните кметове на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова.

[caption id="attachment_440752" align="alignright" width="300"]Николай Бареков заяви, че „Протестна мрежа” са слуги на президента Николай Бареков заяви, че „Протестна мрежа” са слуги на президента[/caption]

Николай Бареков заявява в прав текст, че „Протестна мрежа” не са нищо друго, освен послушни слуги на президента Росен Плевнелиев. Той обаче е категоричен, че за разлика от „Протестна мрежа”, които са се намърдали във властта през задния вход и са докарали партията на Бойко Борисов на власт, а след това са се превърнали в слуги на президента, те ще издигнат кандидат за кмет на столицата, който никога не е участвал във властта. От думите на Николай Бареков става ясно, че въпросният кандидат е честен и неподкупен. За момента обаче той предпочита да запази името му в тайна, макар да е убеден, че фаворитът му ще успее да спечели симпатиите на мнозина софиянци.

Николай Бареков смята, че от „Протестна мрежа” не трябва да бъдат толкоз убедени, че редиците им са единни. Според него те са точно такава секта, за каквато се представят. Много голяма част от членовете симпатизират искрено на ББЦ (България без цензура), посочва гордо Николай Бареков. Освен това те одобряват и опозиционното му поведение спрямо втория кабинет на Бойко Борисов. В заключение политикът заяви, че за да бъдеш истински протестиращ, трябва да си непрестанно в опозиция, а не да правиш сделки с властта и да се намърдаш в нея, както направиха от „Протестна мрежа”, пише pik.bg.

По всичко личи, че политическата обстановка покрай наближаващите местни избори ще е доста напрегната.