Щангистът Величко Чолаков скърби по приятеля си Милен Добрев, покосен от инфаркт на 35 години

„Нямам думи, от снощи съм в шок. Днес съм малко по-свеж, защото излязох навън на разходка. Тъкмо ми се обадиха, че в понеделник от 13 ч. е погребението на Милен Добрев” – споделя в интервю за „България днес” олимпийският шампион по вдигане на тежести Величко Чолаков. „Имаше високо кръвно. С него бяхме 7-8 години в една стая. Пиеше си хапчетата за кръвно налягане. Обръщаше му внимание. Странно е, че на 35 години умря от инфаркт. Много млад беше” – скърби за приятеля си Милен Добрев щангистът. „Изглеждаше много добре визуално, когато се видяхме за последно. Беше жив и здрав. Погледнете във Фейсбук, все едно е на 20 години. Откакто се отказах от щангите, съм свалил 30 кг., но на него изобщо не му личеше” – си спомня за Милен Добрев Величко.

[caption id="attachment_440740" align="alignleft" width="300"]Масивен инфаркт покоси олимпийския ни шампион Милен Добрев Масивен инфаркт покоси олимпийския ни шампион Милен Добрев[/caption]

На въпрос дали Милен е споделял, че има проблем заради раздялата със съпругата ти, Чолаков отговаря: „Той си беше потаен. И да имаше проблеми, не казваше на никого. За толкова години заедно по лагерите ми е споделил 4-5 неща. Таеше ги в себе си, а понякога е по-добре да кажеш нещо, за да ти олекне, но той не обичаше да го прави. Нямам представа за раздялата с жена му” – коментира Чолаков. „От събота вечерта ми се въртят спомени колко смях имаше по лагерите, как завоювахме победите, как сме се надъхвали един друг. Случките са безброй, но моментът е такъв, че не е много подходящо да говорим за веселата част” – разказва за приятеля си Милен Добрев щангистът Величко Чолаков. След раздяла със съпругата си, Милен Добрев е живеел сам в нова кооперация до моста на Герджика в Пловдив. В последно време той бил регистрирал строителна фирма и се опитвал да прави бизнес, преди това е имал идея да създаде заедно със свой приятел детска спортна школа по тежка атлетика. Освен с щанги, напоследък Милен Добрев тренирал и бойни изкуства и е бил в отлична форма до самия край на своя живот – отбелязват медиите.