Днес Житница изпраща Милен Добрев в последния му път

Масивен инфаркт покоси последният олимпийски шампион на България в щангите Милен Добрев.

По всяка вероятност Милен Добрев е издъхнал в ранните часове на 20 март. Предполага се, че щангистът е бил покосен от масивен инфаркт. Безжизненото му тяло е било открито от неговия баща в дома му в Града под тепетата. Патоанатомите са на мнение, че Милен Добрев е издъхнал 20 часа преди да бъде намерен. Погребението му ще бъде днес в родното му село Житница. Очаква се редица знакови фигури от българския спорт да пристигнат в селото, за да му отдадат последна почит.

[caption id="attachment_440705" align="alignright" width="300"]Днес Житница изпраща Милен Добрев в последния му път Днес Житница изпраща Милен Добрев в последния му път[/caption]

Запознати твърдят, че при все че Милен Добрев отдавна бил приключил със състезателната си дейност, той до последно е тренирал усилено с големи натоварвания и двуразови тренировки всеки ден. Въпреки че не е гонил нови рекорди, той е вдигал сериозни тежести, макар да са били напълно противопоказни за високото му кръвно налягане. След като се разделил със съпругата си, щангистът живеел сам в жилище, намиращо се в нова кооперация до моста на Герджика.

Преди известно време Милен Добрев регистрирал строителна фирма и направил опит да задвижи бизнес. Преди това е искал да създаде детска спортна школа заедно със свой приятел. Освен с щангите, напоследък е отделял доста време и на бойните изкуства. Новината за кончината му изненада семейството и приятелите му, тъй като според думите им, той до последно бил във видимо добра форма.

През 2004 година на Олимпиадата в Атина, той успя да спечели титлата в категория до 94 килограма. Той е и двукратен европейски и световен шампион. Два пъти е сред то три на Спортистите на годината на България. През 2008 година в навечерието на Олимпийските игри в Пекин, Милен Добрев слага край на състезателната си кариера след серия от контузии.

Инфаркт е покосил и известния столичен адвокат Стефан Анев. Той бе човекът, който ръководеше защитата на Христо Байков и Стефан Бонев-Сако, които бяха сочени за наркобосове, пише pik.bg.