Информацията за наследника на Виктор Янукович е противоречива

Малкият син на Виктор Янукович претърпя тежък инцидент.

Първоначално бе съобщено, че синът на бившия държавен глава на Украйна Виктор Янукович – Виктор Янукович-младши, е загинал при инцидента. Малко по-късно обаче информацията бе опровергана от руското министерство на извънредните ситуации.

Украинският информационен сайт LB.ua съобщи, че Виктор Янукович-младши е взел дейно участие в спортни мероприятия, които са се провели край езерото Байкал.

[caption id="attachment_440701" align="alignright" width="300"]Информацията за наследника на Виктор Янукович е противоречива Информацията за наследника на Виктор Янукович е противоречива[/caption]

Микробусът, в който е пътувал заедно с още петима души обаче е пропаднал под леда на езерото. Представител на пресслужбата на Байкалския спасително-издирвателен отряд заяви категорично, че сред жертвите на инцидента няма човек с фамилията Янукович. Той потвърди информацията, че в петък в района на езерото Байкал (на нос Хобой) се е случил инцидент с микробус „Фолксваген” в резултат, на който е загинал водачът на моторното превозно средство. За щастие останалите петима пътници са били спасени.

Преди да бъде дадена официална информация по темата, медиите в Украйна гръмнаха с новината, че Виктор Янукович-младши се е удавил при инцидента, който се случил на езерото Байкал. Позовавайки се на информация на "Антикор", "Обозреватель" твърдеше, че синът на екпрезидента Виктор Янукович не е успял да изплува от ледените води. Според информацията, разпространена от Руската информационна агенция „Новости”, жертвата на инцидента се казва Виктор, но не Янукович, а Давидов и е от Москва.

Информацията по случая продължава да е доста противоречива. Според последните публикации в медиите, синът на Виктор Янукович наистина се е удавил в езерото Байкал. Лидерът на проруското движение „Новоросия" Олег Царев и неговият съветник във вътрешното министерство на Украйна - Антон Геращенко заявиха пред телевизия „Дождь", че Виктор Янукович - младши е човекът, който е загинал при трагичния инцидент на езерото Байкал.

Олег Царев подчертава, че е научил трагичната вест от близки до семейството на Виктор Янукович, като допълни, че Янукович-младши и почивал в района на езерото, а не се е състезавал. Той карал с кола по леда, но ледът се пропукал и возилото пропаднало. Останалите успели да излязат набързо от „Фолксваген Мултиван”, но тъй като синът на бившия президент на Украйна бил с колан, потънал на дъното, пише pik.bg.