Бизнесменът Борислав Манджуков е бил поръчан от измамен бизнесмен

Това е най-новата версия, която разследват криминалистите – разкрива „Уикенд”. Има сериозни основания да се смята, че именно тази афера е коствала живота на Борислав Манджуков. Варненският бизнесмен бе разстрелян през март 2014 г. пред дома си, недалеч от бул. „България” в столицата. Приживе името му бе обвито със скандална слава, а срещу него имаше 48 висящи дела за точене на ДДС. Борислав Манджуков бе собственик на веригата заведения и дискотеки, притежаваше чейндж бюра и хотели. МВР посочи като негов убиец Галин Мирчев-Жорко – припомня изданието.

[caption id="attachment_440655" align="alignleft" width="300"]Борислав Манджуков завлякъл няколко бизнесмени Борислав Манджуков завлякъл няколко бизнесмени[/caption]

С това обаче разследването не приключи, а продължи да се търси вдъхновителят на мократа поръчка – уточняват източници на изданието. Според прокуратурата варненският криби бос Радослав Калчев – Черния Роди е човекът, приел поръчката за Борислав Манджуков. Черния Роди обаче е в чужбина и засега е неуловим. Въпросът кой поръча варненския бизнесмен продължава да стои без отговор. Полицията продължава да проверява няколко любопитни фигури от света на бизнеса и банковото дело, като техният списък периодично се обогатява с нови имена. Общото между тях е, че са били измамени по един или друг начин от Манджуков и са имали неуредени финансови отношения с него. Сред жестоко излъганите от него се оказва и бизнесменът от Добрич Атанас Атанасов – Атлантата. Преди време Борислав Манджуков го баламосвал, че може да му помогне за изкупуването на фабрика. Източници на изданието твърдят, че Атлантата му се доверил, дори му връчил 500 хил. лева за ценната услуга. В крайна сметка варненският бизнесмен нито му помогнал, нито му върнал парите. Нищо чудно Борислав Манджуков да е загубил живота си точно заради тази сума от половин милион лева. Прякорът на Атлантата идва от заведение в Добрич, което той държал и което носето това име.