Моника Люински даде първото си интервю от десетилетиеМоника Люински проговори след десет години мълчание

Моника Люински проговори след десет години мълчание. Една от най-скандалните личностни в последните десетилетия се появи в публичното пространство, за да разкаже и своята история. Това се случи по време на конференцията TED 2015, където говори за преживяванията си като една от първите, а може би и първата жертва на кибер тормоза.

[caption id="attachment_440585" align="alignleft" width="214"]Моника Люински Моника Люински[/caption]

Преди да започне историята си, бившата стажантка в Белия дом заяви, че цялата й история няма нищо общо с политически дейности. Люински изтъкна, че именно по вина на дигиталната революция целият скандал със случилото се между нея и тогавашния президент на САЩ Бил Клинтън беше раздухан неимоверно. И се превърна в световна сензация.

"Аз бях първата, чийто имидж беше сринат за отрицателно време и то в световен мащаб", коментира Моника Люински. И допълни, че това се е случило по времето, когато социалните мрежи все още не са съществували, но хората вече са имали достъп до цялата информация за случващото се по света благодарение на интернет.

"Хората вече имаха възможност да коментират онлайн, да разнасят историите и да създават подигравки онлайн", оплака се бившата стажантка. И допълни, че тъй като тогава е била едва зората на онлайн революцията, никой не е взел съответните мерки срещу това, което днес би било класифицирано като онлайн тормоз или кибер атаки, научиха от "24 часа".

Моника Люински се оплака още, че след като се разчу за аферата й с Бил Клинтън, никой не се замислил, че и тя е човек, със своите чувства и емоции. И че всички нападки и обиди я нараняват. "Бях заклеймена като проститутка от хора, които дори не ме познават", оплака се скандалната жена. Всичко това й се отразило до такава степен, че през 1998 година дори мислела да направи опит за самоубийство заради униженията, на които е подложена.