Валя от Бургас се е удавила, но няма достатъчно доказателства, че е било по нейна воляВаля от Бургас може и да е била убита, съмняват се от прокуратурата

Валя от Бургас може и да не се е самоубила. Разследващите все още не са изключили напълно възможността момичето да е било убито от неизвестен извършител, а самоубийството й да е просто инсценировка. Резултатите от аутопсията показват категорично, че красивата медицинска сестра е починала вследствие на удавяне.

[caption id="attachment_440513" align="alignleft" width="300"]Валя от Бургас може и да не се е самоубила Валя от Бургас може и да не се е самоубила[/caption]

Заради липсата на категорични доказателства, че това се е случило след нейно решение обаче криминалистите не могат да класифицират случая като 100%-во самоубийство. Вчера от прокуратурата в Бургас съобщиха официално, че досъдебното производство за смъртта й, което се води срещу неизвестен извършител, е спряно, за да се отчете постигнатото по случая до момента.

Въпреки, че е установено, че Валя се е удавила, механизмът на самото удавяне не е доказан и продължава да стои въпросът дали младата жена сама се е хвърлила в морето или някоя я е убил, предават от "24 часа".

Красимира Кателиева, говорител на окръжната прокуратура в Бургас, обясни, че ако самоубийството е било доказано по безспорен начин, делото отдавна е щяло да бъде прекратено.

Припомняме ви, че Валентина Иванова беше открита мъртва на 19 май миналата година във водите на морето край родния си град. Младата жена изчезна на 15 април и повече от месец беше в неизвестност.

Макар всичко на пръв поглед да изглежда като самоубийство, медицинската сестра не е оставила никаква предсмъртна бележка за близките си. Разследването за смъртта й беше удължавано на два пъти като приятелят й беше разпитван многократно.

Три месеца след смъртта на дъщеря си баща й Иван не издържа на мъката и се обеси в дома им.