Шокиращо разкритие за затлъстяването: Ето кое го причинява!

Шокиращо разкритие за затлъстяването: Ето кое го причинява!
5 (100%) 1 vote

Само 30 минути по-малко сън и сте готови затлъстели!

Недостатъчният сън води до различни болести. Това са установили специалисти. Ако съкратим нощната си почивка само с половин час, може да ни застигнат болести като диабет и да се сдобием с наднормено тегло.

Затлъстяването пък крие огромен риск от различни заболявания, свързани с излишните килограми. Това са констатирали учени от Великобритания. Вероятността това да се случи е при повече от седемдесет и два процента по-голяма от тези хора, които спят повече. Безсънието отдавна е известно, че руши различни органи и системи в човешкия организъм. Но и недостатъчния сън също оказва своето вредно влияние.

затлъстяване

Само 30 минути по-малко сън може да доведе до затлъстяване

Хроничната липса на сън може да доведе не само до затлъстяване до загуба на ключови за интелекта неврони, които не могат да бъдат компенсирани по никакъв друг начин. Необходимо е обаче още изследвания, които да докажат, че липсата на достатъчно сън може трайно да унищожи мозъчните клетки.

Като се има предвид, че заради забързаното ежедневие липсата на сън е огромен проблем, учените са насочили вниманието върху него от дълго време.

Учени са открили след серия експерименти кои центрове в мозъка се засягат при липсата на сън или недостатъчна почивка. Резултатите са установили, че тези, които са спали малко или почти нищо имат активност в определени центрове на мозъка. Установило се, че тези мозъчни зони са в пряка зависимост от центрове, пряко зависими от повишаване на апетита.

Освен това добрия сън влия върху общия тонус на организма, прави кожата и изобщо визията много по-младежка и способна на повече натоварвания у тези, които не спят достатъчно. Липсата на осем часов сън ни правят вяли, изморени и неактивни за работа. И не забравяйте за затлъстяването!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар