Фолиевата киселина е идеален лек против инсулт и други опасни болести!

Фолиевата киселина е изключително полезна на организма. И го застрахова от бича на века болести, като инфаркт и инсулт. Дори и хора, които си патят от високо артериално налягане не са получавали подобни заболявания.

В комбинация на фолиева киселина, която се намира във витамин В9 и илач срещу високо кръвно налягане предпазва от различни мозъчно-съдови проблеми и последващи летални изходи от тях.

[caption id="attachment_440407" align="alignright" width="259"]инсулт Фолиевата киселина е от изключително значение за здравето и предпазва от появата на инсулт[/caption]

Това са установили учени от Китай. Те са провели експеримента върху при двадесет хиляди доброволци, които са на определена възраст. Фолиевата киселина е полезна както за подрастващия, таак и за възрастния организъм.

Тя участва в изграждането на клетките, стимулира различни процеси, свързани с изграждането на органите и тъканите. Веществото е водоразтворимо и участва също в строителството на червените кръвни клетки в костния мозък.

Богати на фолиева киселина е лещата. Тя съдържа и важните желязо и фибри. Листните зеленчуци също съдържат в себе си от ценното вещество. Доматеният сок има в изобилие витамин С, както и фолиева киселина.

Цитрусовите плодове също съдържат витамин В9. Тяхната редовна консумация ни предпазва от различни заболявания на мозъка и на целия организъм като цяло.

Затова запомнете ценните съвети на лекарите и приемайте редовно витамините, заедно с безценната фолиева киселина, тъй като тя наистина и гарантирано ви защитава от страшния инсулт.