Франкфурт гори! 10 000 въстанаха заради 1 милиард долара

Франкфурт гори! 10 000 въстанаха заради 1 милиард долара
3.96 (79.13%) 23 votes

Франкфурт продължава да гори, десетки са ранени, стотици са в ареста

Тема номер едно в световните новини е опожареният Франкфурт. Хиляди излязоха на демонстрации по-рано днес, а при сблъсъци с полицията се стигна още по побой, насилие, пожари и жертви.  Немският град гори заради кула на стойност от 1 милиард долара. Толкова струва новото седалище на ЕЦБ, заради което международното движение Blockupy въстана. А съмишлениците му организираха масови демонстрации, в съюз с над 90 различни организации, които са против капитализма.

Идеологическата платформа на организацията включва отказване от сериозни икономии, както и отпускането на повече пари на страните в криза, като Гърция.

Това международно движение изисква отказ от стриктното ограничаване и изисква страните в криза, като Гърция, в бъдеще да получават повече пари.

Франкфурт гори заради 1 милиард долара

Франкфурт гори заради 1 милиард долара

Подгрупа на Blockupy е движението Окупирай Уолстрийт (Occupy Wall Street), което през 2011 и 2012 г. беше доста активно в протестите срещу банките и финансовите организации.

Blockupy този път обаче образува фронт срещу ЕЦБ, защото я счита за оръдие в ръцете МВФ.

ЕЦБ похарчи 1 милиард долара за новото си седалище в града

ЕЦБ похарчи 1 милиард долара за новото си седалище в града

ЕЦБ, заедно с Европейската комисия и Международния валутен фонд е, част от така наречената“ кредитна тройка“, която следи за спазването на условията за получаване на кредити във финансово проблемните страни.frankfurt-protesti-ecb-087 frankfurt-protesti-ecb-555 frankfurt-protesti-ecb-10 frankfurt-protesti-ecb-11 frankfurt-protesti-ecb-8

Ранени са над 88 полицаи, унищожени са десетки автомобили, някои от които запалени, а други станаха обект на вандалски прояви. 500 души са в арестите за разпит, а властите се опитаха да разпръснат протестиращите с водни оръдия, сълзотворен газ и полицейски палки.frankfurt-protesti-ecb-11 frankfurt-protesti-ecb-03 frankfurt-protesti-ecb-5 frankfurt-protesti-ecb-06 frankfurt-protesti-ecb-07 frankfurt-protesti-ecb-08 frankfurt-protesti-ecb-09 frankfurt-protesti-ecb-10

Полицейски кордон, щитове и бодлива тел бяха използвани от полицията, за да се осигури защитата на новото седалище на ЕЦБ.

Сблъсъците започнаха рано сутринта, когато бе  запалена полицейска кола. След това размириците прераснаха в още по-големи сблъсъци. Над 10 00 души се събраха на площада във Франкфурт, за да изразят протеста си.

frankfurt-protesti-ecb-01 frankfurt-protesti-

Една от причините за бунта бе, че голяма част от населението обеднява, а в същото време политическата върхушка харчи милиарди за собствени проекти. Протестът срещу откриването на седалището на новата централа на ЕЦБ е основателен. Небостъргачът, висок 185 метра, струва 1,4 милиарда долара. И всички тези пари са взети от джобовете на данъкоплатците от цяла Европа.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

12 коментара to “Франкфурт гори! 10 000 въстанаха заради 1 милиард долара”

 1. Yordan Stoynov

  мар. 18. 2015

  lishimerieto na evropa nqma krai

 2. Георги Иванов

  мар. 19. 2015

  Така трябва да бъде срещу крадливите банкери престъпници !

 3. Георги Иванов

  мар. 19. 2015

  Така трябва да бъде срещу крадливите банкери престъпници !

 4. ЕЛАТЕ ЗА НЯКОЛКО ДЕНА ВЪВ БЪЛГАРИЯ,ЩЕ ИМАТЕ БАЯ РАБОТА.

 5. ЕЛАТЕ ЗА НЯКОЛКО ДЕНА ВЪВ БЪЛГАРИЯ,ЩЕ ИМАТЕ БАЯ РАБОТА.

 6. Nazim Ahmedov

  мар. 19. 2015

  1 miliard…..voyna. 16 MILIARDA HORO PRED PARLAMENTA: ne moje da se otre4e mnooogo sme dobri.

 7. Любка Начева

  мар. 19. 2015

  Мила Ленче, преди година си купих една кутия залено кафе на зърна,смлях го и го пиех както пишеше на опаковката. За съжаление, нямаше никаква промяна в килограмите.Сега си купих четири кутии смляно кафе, изпила съм една и половина и пак няма такъв драстичен ефект. Свалила съм четири килограма. Вече се отчайвам. Имам още две кутии и половина, но се питам : до кога трябва да го пия. Колко време може да се пие непрекъснато? Много искам до 23 май да влезна в по-красива форма. Ако някой може да ми обясни защо аз не отслабвам, ще бъда благодарна.

 8. Djakona BG

  мар. 19. 2015

  Защо , ние къде сме ?

 9. Diyan Panov

  мар. 19. 2015

  zadrujen i discipliniran narod zatova jivee i dobre,malko da usetat falsh i deistvat,a nie i slon da ni ebe se ste nie dobre

 10. Kasten

  мар. 20. 2015

  Браво на германците! Аз мислех, че са заспали като нас зимен сън! Бой на всички капиталисти грабители, банкери и чиновници в Брюксел. Само се чудят как да ни крадат парите. Бой по канчетата ненанситни….Стига бяло робство!

 11. Прост народ, слаба държава!

 12. Прост народ, слаба държава!

Добавете коментар