Благой Иванов-Багата става ресторантьор

ММА боецът Благой Иванов-Багата сменя амплоато си.

След като трайно се засели в Щатите заедно със своята половинка Любина, смята да отвори ресторант. Според запознати Багата е инвестирал крупна сума в новия бизнес, с който смята да се захване. Мълвата носи, че ММА боецът ще отвори малък марокански етноресторант.

[caption id="attachment_440290" align="alignright" width="300"]Благой Иванов-Багата става ресторантьор Благой Иванов-Багата става ресторантьор[/caption]

Според неофициално потвърдена информация, Багата е купил ресторанта със сумата, която е спечелил от последния бой (около 200 000 долара) с руснака Александър Волков. От ХотАрена твърдят, че Багата има и двама съдружници. Ресторантът, с който се захваща ММА боецът носи името „Маракеш” и е разположен относително близо до богатия квартал "Дел Рей", в който преобладава бяло население в пенсионна и предпенсионна възраст.

Запознати твърдят, че красавицата Любина, която е родом от Града под тепетата е в основата на тази сделка и именно тя подтикнала Багата към ресторантьорския бизнес. Заради инцидента през 2012 година, когато Багата бе прободен с нож и едва не се оказа фатално за живота му, ММА боецът няма да може да се състезава още дълго време. Към днешна дата той се „бие” веднъж годишно и сумата, която изкарва далеч не е достатъчна, за да издържа семейството си зад Океана. Това е и една от причините, поради които е взел решение да инвестира в нещо по-сигурно, пише pik.bg.

Преди борени дни във в. „Стандарт” се появи информацията, че Багата ще се завърне на ринга с мач, който е планиран за 5 юни. Неофициално потвърдената информация сочи, че мачът е за световната титла в тежка категория на веригата WSOF. Твърди се, че Багата ще се изправи срещу канадеца Смелиньо Рама, който е по-известен с прозвището си Принца. Срещата трябва да се проведе в Едмънтън, канада, пише Блиц. За последно Благой Иванов излезе на ринга на 17 май, миналата година отново в битка за световната титла на бившия промоутър Bellator, но загуби срещу руснака Александър Волков и така записа първото поражение в кариерата си.