Доктор Байкова разкри истината и опасността от въпросните храни!

Домашните банички, които се продават в магазинната мрежа съдържат често имитиращи продукти. Това каза диетоложката проф. Донка Байкова в студиото на „Добро утро, България” по телевизия ТВ7.

Специалистката допълни също, че в тези така наречени домашни продукти има около дванадесет Е-та. Те идват от това, че вместо сирене и други естествени продукти се използват имитации и аромати от сирене. Това влияе отрицателно на цялата ни храносмилателна система.

[caption id="attachment_440241" align="alignright" width="300"]Байкова Д-р Байкова предупреди за голямата опасност от въпросните храни[/caption]

Подобни продукти могат да предизвикат киселини в стомаха, тежест, дискомфорт, различни храносмилателни разстройства, както и различни други здравословни проблеми. Проф. Байкова каза още, че те дори могат да предизвикат и страшната болест рак.

Диетоложката разкри, че тя си купила хайвер от специализиран магазин. Покупката изглеждала добре, но тя поискала етикета на суровината, за да види колко вредни вещества има. След като продавача й го дал, тя установила, че има осем Е-та. Това било прекалено много и тя върнала продукта.

В тази връзка проф. Донка Байкова съветва купувачите винаги да изискват етикетите от продавача, за да видят точно какво съдържат и тогава да решат дали да си го купят или да откажат.

Специалистката дава съвет и как може да си изчистим организма от вредните токсини. Тя препоръчва три дни да минем само на плодове и зеленчуци. Диетата разрешава и консумацията на зеленчукова супа, както и прием на много чай. Напитката може да бъде от всякакво естество, няма ограничения на това, какъв вид да е топлата течност.

Проф. Байкова твърди, че след като изкараме този курс се чувстваме по-комфортно и като преродени. Ако все пак огладнеем много ни се разрешава да си хапнем и зърнен микс.