Петко Савов се кълне, че е невинен и че не той е убил Емил ШарковПетко Савов заяви, че при атаката е бил ударен с граната в главата

Делото срещу Петко Савов - лудия стрелец от Лясковец, започна днес. Окръжният съд във Велико Търново даде ход на делото срещу него, заведено след обвиненията на прокуратурата, че на 14 март миналата година Савов уби командоса Емил Шарков и рани още петима негови колеги по време на спецакция, проведена в Лясковец. По време на която обвиняемият се е барикадирал в дома си, в който е държал цяло ловно снаряжение, без да има необходимите за това разрешителни.

[caption id="attachment_440122" align="alignleft" width="300"]Петко Савов Петко Савов[/caption]

Заседанието на съда днес премина при закрити врати, а следващото такова е насрочено за втората или третата седмица на май - между 7-ми и 22-ри. Роднините на убития Емил Шарков пък са поискали 380 хиляди лева кръвнина за убийството му. Това е стойността на гражданския иск, заведен срещу Петко Савов. Един от пострадалите колеги на баретата пък е завел иск за 50 хиляди лева. Гражданските ищци по делото са общо деве на брой, научиха от vsekiden.com.

Самият обвиняем пък заяви, че иска да му бъде осигурен преглед на ядрено-магнитен резонанс. Това се е случило по време на заседанието на съда днес. 54-годишният стрелец се е оплакал, че при стрелбата миналата година в дома му е бил ударен с граната по главата, което се отразява и до днес на здравословното му състояние.

Освен това Петко Савов е категоричен, че е невинен и ще докаже на всички, че не той е убиецът на Емил Шарков.