Янис Варуфакис с неприличен жест към Германия (Видео)

Гласувайте за статията

Янис Варуфакис показал среден пръст на Германия, немските медии го изобличиха

Янис Варуфакис предизвика нов скандал като показа среден пръст на Германия. Според информация на немските медии, по време на официален форум той е показал среден пръст на висш немски служител.

Финансовият министър на Гърция отрече това да е вярно и заяви, че видеото, което е било излъчено за него е фотомонтаж. Това вбеси немската преса, която дори нарече по-завоалирано или по-открито гръцкия политик „лъжец“.

Янис Варуфакис показа среден пръст на Германия

Янис Варуфакис показа среден пръст на Германия

В интервю за немската телевизия ARD, гръцкия министър опроверга обвиненията, че е показал среден пръст на Германия. Той заяви, че кадрите са заснети по време на фестивала в Загреб през 2014 година и са монтирани, така че да изглеждат инкриминиращи.

Гръцкия министър отрече скандала

Гръцкия министър отрече скандала

Немския вестник „Билд“ обаче излезе с информация, че кадрите са проверени от експерти. И според тях кадрите не са монтирани, а абсолютно истински. Следователно гръцкия министър се опитва да излъже, че е показал среден пръст на Германия и Меркел.

Немската преса обаче извади доказателства на показ

Немската преса обаче извади доказателства на показ

В същото време обаче Янис Варуфакис успя да покаже по-малко или повече, наистина среден пръст на Германия, както и на цял ЕС. След дълги преговори, спорове и конфликти относно реформите на Гърция и договорки за допълнителен заем, страната си издейства спасителен заем от Русия, за да стабилизира финансовото си положение. Който засега държи в резерв.

Преди дни Гърция едва успя да хване крайния срок и преведе първия транш от 310 милиона евро към МВФ. В следващите две седмици трябва да изплати още 1,5 милиарда евро към общността.

„В момента Атина търси помощ и подкрепа в общността и засега няма да се възползва от щедрото предложение на Русия“ заяви Янис Варуфакис. В същото време обаче даде да се разбере, че в случай на нужда няма да се поколебае да използва средствата, които му предлагат страните извън еврозоната. Въпреки, че е наясно, какво стои зад привидно „безкористната“ помощ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар