Владимир Путин се появи с гръм и трясък след няколкодневното си отсъствие

Държавният глава на Русия Владимир Путин се появи с гръм и трясък след няколкодневното си отсъствие.

Руският президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация вдигна армията на крак. Рано тази сутрин той заповяда Северният флот, Западният военен окръг и отделни съединения на Въздушнодесантните войски да бъдат приведени в пълна бойна готовност. Това се случи по време на внезапната проверка на Владимир Путин. Информацията бе оповестена от министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

[caption id="attachment_440057" align="alignright" width="300"]Владимир Путин се появи с гръм и трясък след няколкодневното си отсъствие Владимир Путин се появи с гръм и трясък след няколкодневното си отсъствие[/caption]

Проверката на бойната готовност на 3 360 единици военна техника, 40 000 военни, 110 самолети и хеликоптери, 15 подводници и 41 бойни кораба стартира точно в 8.00 ч. московско време. Руският министър на отбраната обяви, че повишаването на боеспособността на армията е наложителна заради новите заплахи пред сигурността на Русия, предава РИА „Новости”. Шойгу е заявил, че новите заплахи и предизвикателства пред военната сигурност изискват засилването на военния капацитет на въоръжените сили.

Руският президент Владимир Путин не се бе появявал в публичното пространство от десетина дни. Отсъствието му предизвика множество спекулации за местонахождението и здравословното му състояние. Стана ясно, че за по-късно днес руският държавен глава е планирал среща с президента на Киргизстан Алмазбек Атамбаев, която ще се проведе в Санкт Петербург. От Кремъл потвърдиха за срещата и подчертаха, че ще се проведе съгласно първоначалния план.

Телевизия "Дождь" обяви, че по всяка вероятност Владимир Путин е изкарал последните няколко дни в резиденцията си край езерото Валдай в Новгородска област. Предполага се, че именно от там президентът ще отпътува за Петербург, където ще се проведе днешната му среща с Атамбаев. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков за пореден път отказа да коментира здравословното състояние на Владимир Путин въпреки множеството слухове, които се появиха след внезапното му изчезване. За последно Владимир Путин бе видян на пресконференцията с премиера на Италия Матео Ренци, която се проведе на 5 март, пише Блиц.

Астролози вече са в паника от решението на държавния глава на Русия предвид мрачната прогноза, че слънчевото затъмнение на 20 март ще предизвика нова война.