Грандиозни скандали тресат БСП из основи

Грандиозни скандали тресат БСП из основи
5 (100%) 1 vote

БСП е тръгнало по пътя на разцеплението

Грандиозни скандали разтърсват столетницата БСП из основи.

В ябълката на раздора се превърна снежното бедствие в страната. По време на заседанието на Кризисния щаб в Смолян, Дончо Атанасов, който е член на Управителния съвет на АПИ (Агенция „Пътна инфраструктура”), се е изказал доста сурово пред министър-председателя Бойко Борисов по адрес на своята съпартийка Дора Янкова.

БСП е тръгнало по пътя на разцеплението

БСП е тръгнало по пътя на разцеплението

Запознати разкриват, че Дончо Атанасов е от квотата на БСП и е бил назначен на този пост по време на тройната коалиция. Той обаче е възмутен от Дора Янкова, която така и не се появила на съвещанието на Кризисния щаб.
Държавният чиновник не скрил възмущението си от Дора Янкова пред Бойко Борисов.
Атанасов недоумява как Янкова, която е бивш градоначалник на Смолян може да обяви от трибуната на Народното събрание, че снежната покривка в родопския град е 50 сантиметра, докато истината е далеч по-различна – преспите достигали височина два метра и могат да бъдат изчистени само с помощта на специализирани снегорини.

Атанасов бил толкоз възмутен от Дора Янкова, че дори вдигнал телефона и позвънил на председателя на БСП Михаил Миков, за да го запознае с бездействието й.

Междувременно стана ясно, че партийци разпалват жестока война в БСП отвътре. Наблюдатели сочат, че не е изключено лютите битки да доведат столетницата до разцепление.
Само няколко седмици преди насрочената дата за конгреса на червените (5 април 2015 г.), от високите етажи на „Позитано” 20 и парламента, са се изпокарали жестоко заради разпределението на ръководните постове в червените редици.
Прословутият член 20 от Устава на БСП се е превърнал в причина за най-ожесточения скандал в партията.
Според този член народните представители са лишени от правото да заемат лидерски позиции на общинско и областно ниво.

Депутатът от Варна Красимир Янков вече е внесъл проект за поправката на спорния текст и настоява това изискване да отпадне до конгреса на БСП на 5 април, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар