Кметът на Сопот потвърди за падналия метеорит

Метеорит падна в района на Средна гора. Информацията бе потвърдена от градоначалника на Сопот – Веселин Личев. Новината бе разпространена от TV7 и NEWS7.

Пред медията момчето-очевидец Андрей Найденов, който е жител на село Христо Даново, който е забелязал необичайното явление разказва, че метеоритът е приличал на падаща звезда, само че доста по-голям и с по-ярка светлина. Найденов разказва, че всичко се случило много бързо. Негов приятел му споделил, че е чул гръм, който сякаш дошъл зад Средна гора. Много от жителите на Сопот останали уплашени от получилия се при падането на метеорита гърмеж.

[caption id="attachment_440011" align="alignright" width="300"]Кметът на Сопот потвърди за падналия метеорит Кметът на Сопот потвърди за падналия метеорит[/caption]

Момчето, което разказва за падащия метеорит споделя, че в небето останал дим, който се задържал доста време. То го оприличава на димът, който остава след самолетите по време на полет. Жителите на Сопот, както и живеещите в близките села твърдят, че земята под краката им направо се разтресла, а от мястото, на което се стоварил метеоритът, се вдигали огън и дим.

Градоначалникът на Сопот Веселин Личев обаче твърди, че падането на метеорита не е предизвикало пожар. Именно поради тази причина парчето, което според неговите думи едва ли е много голямо, няма да бъде открито. Той е категоричен, че случката не трябва да буди притеснения сред населението на Сопот и околните села, тъй като скалата е била с много малки размери.

Градоначалникът на Сопот потвърди, че метеоритът е паднал някъде в Средна гора и предположи, че по всяка вероятност се е залепил някъде за земята. След като през първите два часа от падането си не е предизвикал пожар, вероятно метеоритът няма да бъде открит. В заключение Веселин Личев посочва, че е уведомил Националния военен център за инцидента, пише news7.bg. Според запознати, пушекът, който се е вдигнал от мястото, на което се е стоварил метеоритът не е бил от пожар, а е бил предизвикан от тежестта при падането му.