Алексис Ципрас предупреди, че парите на Гърция свършват в края на месецаАлексис Ципрас

разочарова сънародниците си с това признание.

Той заяви в прав текст, че изпитва сериозни опасения, че в края на този месец Гърция ще остане без финансови средства, съобщава Агенция „Франс прес” като се позовава на германския вестник „Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Алексис Ципрас подчертава, че гърците трябва да се подготвят психически, че в края на месец март заплатите и пенсиите им може да не бъдат преведени в пълния размер.

[caption id="attachment_439962" align="alignright" width="300"]Алекксис Ципрас предупреди, че парите на Гърция свършват в края на месеца Алекксис Ципрас предупреди, че парите на Гърция свършват в края на месеца[/caption]

Лидерът на гръцката радикална лява партия „Сириза”, която пое управлението на държавата преди два месеца, е изразил своите опасения пред председателя на Европейския парламент Мартин Шулц по време на срещата им в Брюксел. На свой ред Шулц е посочил пред изданието, че Алексис Ципрас спешно се нуждае от финансови средства и поради тази причина трябва да убеди еврогрупата на ЕЦБ (Европейската централна банка) в своята воля да предприеме необходимите реформи още от началото на следващата седмица, предава Информационна агенция „Фокус”.

Само преди броени дни Алексис Ципрас обяви, че Гърция е започнала да изпълнява задълженията си и очаква партньорите й да направят същото. Гръцкият премиер остава оптимист, че все пак ще се намери решение за изход от ситуацията, пък макар и по-трудно. В отговор на въпроса за техническите преговори по гръцката криза, Мартин Шулц посочи, че недоразуменията и конфронтацията могат и трябва да бъдат преодолени.

На свой ред гръцкият премиер определи срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц като продуктивна и допълни, че е била от изключителна важност за началото на реализацията на идеите за преодоляване на кризата. Той изрази увереност, че в крайна сметка ще бъде взето приемливо решение, което ще е в интерес на всички страни, пише pik.bg. Дали Алексис Ципрас ще успее да намери решение за изход от ситуацията и да не разочарова гърците, които повярваха в него като на спасител, предстои да разберем.