ТВ7 спира да излъчва в понеделник, точно в 15 часаЕфирът на ТВ7 остава пуст, решението е окончателно

ТВ7 спира работа от понеделник! Всички служители - водещи, журналисти и хората зад кадър както от ТВ7, така и от News7 спират да работят в понеделник, точно в 15 часа. Решението им е окончателно и не подлежи на каквото и да било обсъждане. Така от понеделник ефирът на ТВ7 остава празен.

[caption id="attachment_439924" align="alignleft" width="300"]ТВ7 спира работа в понеделник ТВ7 спира работа в понеделник[/caption]

Причината за действията на служителите е ултиматумът, който поставиха те поставиха на шефовете на медията да си получат месечните възнаграждения за последните два месеца. Срокът на ултиматума изтича на 16 март, вторник, а до момента от парите на хората не е изплатена и стотинка. Което всъщност ще доведе и до спирането на работата в медията, научиха от "24 часа". Кирил Благоев, изпълнителният директор на медията, отказа да коментира това, заявявайки, че няма никакви притеснения на въпроса дали действително медията ще спре работа.

Компютърът в нюзрума на телевизията обаче показва нещо съвсем различно, а именно - обратно броене, чийто краен срок изтича в понеделник, точно в 15 часа. В момента ТВ7 има нов собственик, който притежава и 12 телевизии в съседна Гърция. Той е купил медията от Цветан Василев, а сделката е била официално призната от КЗК.

Компанията-купувач е базирана в САЩ, а неин представител у нас е Джак Ханик, който дълги години е работел в Русия. А доста упорити слухове го свързват с бизнеса на младия олигарх Константин Малофеев, за когото се знае, че е изключително близък до Владимир Путин. Ханик обаче не е склонен да плати дълга на медията наведнъж, а иска да го направи на вноски.