Жана Немцова - голямата дъщеря на Борис Немцов, е убедена, че Путин стои зад покушениетоЩерката на Борис Немцов даде публично интервю в Италия за убийството на баща си

Жана Немцова - дъщерята на разстреляния руски опозиционер Борис Немцов, е категорична, че Владимир Путин стои зад покушението над баща й. Жана, която е по-голямата наследничка на убития политик, даде обширно интервю за британския телевизионен канал ББС. Младата жена говори от Италия, където живее в момента.

[caption id="attachment_439836" align="alignleft" width="300"]Дъщерята на Борис Немцов е убедена, че Путин е убил баща й Дъщерята на Борис Немцов е убедена, че Путин е убил баща й[/caption]

Дъщерята на разстреляния опозиционер в прав текст посочи президента на Русия като отговорен за убийството. Тя е напълно убедена, че именно Владимир Путин стои зад организирането и премахването на основния му критик в политически аспект. Пред камерите Жана заяви, че баща й се е борил единствено и само срещу Путин и налагания от него режим. Заради което се е наложило и неговото премахване.

Дъщерята на опозиционера е категорична, че с неговото убийство опозицията в Русия буквално е обезглавена и всички критици на Путин се боят за живота си. Обвиненията й идват малко след като за убийството на политика бяха задържани петима души, а на двама от тях бяха повдигнати обвинения. Според разследващите чеченският полицай Зауд Дадаев е организирал лично разстрела на Немцов заради подкрепата му към западните медии, които публикуват карикатури на пророка Мохамед и по този начин се гаврят с личността му.

Затова и органите на реда в Русия са категорични, че зад убийството стои личен мотив, а не политически такъв. Припомняме ви, че 55-годишният Борис Немцов беше застрелян в непосредствена близо до Кремъл в края на миналия месец, докато се разхождаше с любовницата си Анна Дурицкая.