И това ако не е гавра с Хан Крум, здраве му кажи!

Интернет буквално бе взривен от поредния гаф. Оказа се, че най-известния световен клюкарник Гугъл бърка името на нашия поп фолк певец Крум с това на хан Крум. Грешката става факт, като в търсачката се изпише името на владетеля, но на него се показва физиономията на чалга звездата ни. Образът на фолкаджията се появява, щом излезе биографията на великия владетел. Хората са безкрайно възмутени, че Крум се превръща в най-великия владетел, заради една досадна грешка.

[caption id="attachment_439830" align="alignright" width="300"]Хан Крум Жива гавра с Хан Крум, категорични са потребители в мрежата[/caption]

Ако гледаме Гугъл, родния поп фолк певец излиза, че той е роден през 755 година след Христа и умира през 814 сл. Хр. Обяснението на специалистите е, че световната търсачка прави комбинация от факти в Уикипедия, като ги комбинира със снимки от друг сайт и се получава тази безсмислица.

Майтапчии разказват легендата, че според нея 1200 години след смъртта на великия български владетел той ще се прероди в млад юнак, който ще дойде в нашите земи и ще оправи страната ни.

Според тях това вече се е случило и този млад левент, който ще тури ред и ще оправи нещата в България е именно чалгаря Крум. Други пък зевзеци казват, че търсачката си знае работата. Защото, когато петима човека искат да узнаят повече за певеца Крум и само един се интересува кой всъщност е хан Крум и какво е сторил през своето властване, търсачката знае, че след това отново ще се потърси информация за поп фолк изпълнителя.

Поразията вече е оправена, но наполовина. Сега, щом потърсиш информация за хан Крум излиза името на владетеля наистина, но в десния край отново се показва лика на певеца Крум.