Чудотворният препарат на Наташа Вълкова се оказа измамаЛекарството на Наташа Вълкова никога не е тествано в лаборатория

Чудотворният лек за рак на Наташа Вълкова се оказа пълна измама. Жената предизвика истинска сензация през последните няколко дена, обявявайки, че е открила лек в борбата с онкологичните заболявания. Пред камерите на Нова телевизия обаче професор Галина Куртева - шеф на отделението по химиотерапия в Националната онкологична болница обяви, че въпросният препарат е пълна измама, тъй като никога не е бил тестван в медицинска лаборатория.

[caption id="attachment_439816" align="alignleft" width="300"]Наташа Вълкова беше уличена в измама Наташа Вълкова беше уличена в измама[/caption]

"Той може да се ползва за дресинг за салати, но и дума не може да става да действа на клетъчно ниво срещу раковите образувания", категорична е професорката. Думите й бяха подкрепени и от водещата в Нова ТВ Нана Гладуиш, която дълго време се бореше с онкологично заболяване. Емоционалната водеща не можа да сдържи негодуванието си и изригна в ефира срещу Наташа Вълкова, възмущавайки се от начина, по който тя лъже хората.

Самата измамница се включи в предаването от дома си в пернишкото село Дебели Лаг, за опита да оправдае действията си, изтъквайки, че не е твърдяла, че чесновата добавка, която произвежда, е минала клинични изследвания. Въпреки това тя си позволи да намеси името доцент Валентина Цекова - покойната шефка на онкологичното отделение в ИСУЛ, твърдейки, че тя лично е наблюдавала процеса на производство.

Думи, които вбесиха професор Куртева и тя не можа да сдържи гнева си в ефира. "Не злоупотребявайте с чужда памет, доцент Цекова никога не би направила подобно нещо", побесня експертът. Нана пък в прав текст заяви на пернишката "лечителка", че лъже най-нагло наивниците, които й вярват, видяха от vsekiden.com.