Милена Шаркова разкри как протича животът й една година след трагедията в ЛясковецМилена Шаркова е вдовицата на загиналия в Лясковец Емил Шарков

Милена Шаркова разкри как протича животът й - нейният и на семейството й една година след трагедията в Лясковец. В която съпругът й - командосът Емил Шарков, загуби живота си. И остави нея вдовица, а детето им сираче. Една година по-късно почернената жена все още няма никакви отговори защо съпругът й е мъртъв и кой носи отговорността за некадърно проведената спецакция.

[caption id="attachment_439813" align="alignleft" width="300"]Милена Шаркова открива мемориалната плоча на мъжа си Милена Шаркова открива мемориалната плоча на мъжа си[/caption]

В която Шарков и четирима негови колеги бяха хвърлени буквално на сляпо срещу мъж, барикадирал се в дома си, въоръжен с четири от най-тежките карабини и боеприпаси. В същото време самите барети са били изпратени срещу него с много по-леко бойно снаряжение. "От както научихме за станалото, целият ни свят се срути", категорична е вдовицата Милена, която днес присъства на откриване на мемориална плоча в памет на съпруга си в двора на гимназията, която е завършил - Професионалната гимназия по електроника "Александър Попов" във Велико Търново.

Вдовицата разкри още, че за тази една година никой от СОБТ не е показал поне малко доблест да се изправи пред нея и да й каже с какво са сгрешили в операцията. "Поне някой да признае, че са допуснати грешки, а не да се крият. Ама качествата като чест и доблест не са за тях, а за мъжете на първа линия, какъвто беше Емил", категорична е почернената жена.

Бащата на баретата също не скри тъгата и огорчението си, че цяла година след нелепото убийство на сина му все още няма отговорен за трагедията. Емил Шарков-старши е убеден, че наказаните от Велико Търново полицаи нямат никаква вина и отговорността трябва да се търси от вече бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, научиха от "24 часа".