Диана Ангелова е изчезнала в неделя и не се знае къде е!

Диана Ангелова е в неизвестност от неделя. Единадесетокласничката от ГПЧЕ „Христо Ботев” е изчезнала от тогава. Момичето е от Кърджали и не се е прибирала в дома си от няколко дни. Разтревожените родители вече са уведомили полицията. Но те търсят още информация и са благодарни, ако някой има такава, за да й съобщи на съответните органи.

Гимназистката от чуждоезиковата гимназия не се прибрала в къщи от четири дни. Родителите се молят и кръстят дано с детето им да не се случи това, което стана със студентката от Никопол Вероника Здравкова. Припомняме, че на 28-ми февруари, след като излезе от работното си място в магазин за мебели във Велико Търново, Вероника също изчезна.

[caption id="attachment_439737" align="alignright" width="300"]Диана Ангелова Ето я изчезналата Диана Ангелова[/caption]

Тогава, вечерта 23-годишната студентка в старопрестолната столица се раздели на паркинга пред магазина с колегите си и приятелите си и пое по тъмен и неосветен участък покрай гарата, за да се прибере до квартирата си. На това място обаче я дебнел нейния убиец, който по особено жесток начин, с много удари с брадвичка я уби и захвърли тялото й в реката. Няколко дни по-късно тялото на девойката беше открито в студените води на реката.

След няколко дни бе заловен и нейния килър. Оказа се, че това е 40-годишния циганин Илиян Здравков. Той е от Полски Тръмбеш, но отишъл в старопрестолната столица, за да си търси работа по строежите. Вечерта чакал влака, за да се прибере в краварника, където живеел при брат си и жената, с която живеел на съпружески начала.

Убиецът я видял, проследил и убил, като взел чантата, в която имало 25 лева. Илиян бе хванат от ченгетата при опит да изтегли пари от банкомата на гарата от картата на убитото момиче. Убиецът на Вероника е с дебело съдебно досие, но все пак е бил пуснат на свобода. Случаят, който е пресен и накара хората във Велико Търново, а и в цялата страна да настръхнат и да искат смъртното наказание накара и родителите на изчезналото момиче да не спират да се тревожат.

Всеки, който има информация, може да се обади на този телефон: 0885 890165