Валери Божинов изключително горд и щастлив със сина си!

Малкият Валерко упорито върви по стъпките на баща си. Валери Божинов-младши тренира усилено и вече жъне първите си победи на терена. В последният мач на Бейби лигата седемгодишния наследник на Валери Божинов успя да направи отбора си победител. Първоначално момчето било оставено на резервната скамейка и противниковият отбор водил с цели две точки.

[caption id="attachment_439665" align="alignright" width="282"]Валери Божинов Валери Божинов все повече започва да се сближава със сина си Валери младши[/caption]

Но след като малчугана влезнал в играта, нещата се преобърнали коренно. След играта му на футболното игрище отбора му станал победител с цели два гола. Това било наистина страхотна победа за отбора. Според треньора му Димитър Тасевски младата надежда има всички козове, за да успее и смело да тръгне по пътя на баща си. Той каза още, че момчето е много бързо, здраво и добре се справя с топката. Наследил е от баща си умението да напада на терена.

Все още има технически подробности, които ще се оправят в естеството на играта и при тренировките. Но по важното било, че момчето носи в сърцето си футбола и затова той има вяра, че на терена го очакват големи успехи.

Малкият Валерко сее заел усилено да усвоява тънкостите на играта на футболното игрище от лятото. От тогава неговата майка, поп фолк певицата Алисия непрекъснато го води на игрището, където той провежда тренировките си. Тя го придружава неизменно и при всеки негов мач. Но преди десетина дни на терена го е завел неговия баща Валери Божинов.

Преди да се разделят с Ники Михайлов, малкия Валерко беше трениран и от него. Националният вратар обичаше да се занимава със сина на любимата си и двамата често тренираха и се забавляваха заедно. Но след като майката на Валери-младши и Ники Михайлов се разделиха, момчето тренира повече с отбора си.