Папа Франциск: Страх ме е, че ще си ида от мъчителна смърт!

Гласувайте за статията

Папа Франциск се бои за живота си, тревожи се, че го очаква мъчителна смърт

Папа Франциск сподели, че се бои за живота си и се страхува от мъчителна смърт. Главата на римокатолическата индиректно призна, че има основателни причини да се тревожи от покушение и отравяне. Още повече, че в последните месеци показа желязна хватка в управлението на църквата, с което предизвика доста врагове във Ватикана.

Папата сподели, че се моли единствено да бъде пощаден от мъчителна смърт и да не бъде убит по насилствен начин. „Животът е в Божиите ръце. Казах на Господ да внимава за мен. Но ако е негова воля да умра, или нещо да ми направят, моля се само за една услуга, да не ме боли, защото когато става въпрос за телесната болка, наистина съм слаб“, призна той в свое интервю.

Папа Франциск се бои за живота си

Папа Франциск се бои за живота си

Коментарът му бе по повод на въпрос, бои ли се да не бъде убит. Един от предшествениците му–папа Йоан Павел II бе застрелян при покушение преди години, а скандалът и до днес тресе църквата в Рим.

Новият папа в последно време набра популярност заради толерантното си отношение към еднополовите бракове, както и други отстъпки, които направи. В същото време затегна хватката си в управлението на църквата, припомняйки на кардиналите и архиепископите, че освен отец е и владетел на най-малката страна в света. И те са длъжни да му се подчиняват.

По повод посещението си в Аржентина, папата призна, че планира такова, въпреки недоволството на някои свои кардинали. Той обяви, че иска да се срещне с хората там, да чуе техните възражения срещу него и управлението на църквата му, както и да защити соята позиция по въпроса.

Когато не сте съгласни с някого, той винаги може да ви доведе в ситуация, в която ще се наложи да преосмислите своето мнение. А това прави човека по-богат. Това е и начинът, по който трябва да се отнасяме към хората, с които не сме съгласни“, подчерта папа Франциск.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар