Скандал! Росен Плевнелиев стана президент на Румъния!

Скандал! Росен Плевнелиев стана президент на Румъния!
5 (100%) 1 vote

Росен Плевнелиев бе „назначен” на този пост от Франк-Валтер Щайнмайер

Държавният глава на Република България – Росен Плевнелиев стана президент на северната ни съседка Румъния.

До поредния абсурд, в който бе замесено името на Росен Плевнелиев се стигна, след като министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер направи дипломатически гаф.
Той стана автор на новото назначение, след като обърка Росен Плевнелиев с румънския му колега.
Това се случи след края посещението му в нашата страна, когато написа на стената си в социалната мрежа, че е бил приет от държавния глава на Румъния Росен Плевнелиев.
Очевидно обаче някой е показал по-късно на Щанмайер този гаф и той е коригирал грешката.

Росен Плевнелиев бе „назначен” на този пост от Франк-Валтер Щайнмайер

Росен Плевнелиев бе „назначен” на този пост от Франк-Валтер Щайнмайер

На 12 и 13 март Росен Плевнелиев ще бъде на посещение в Сърбия. Официалната визита е по покана на сръбския президент Томислав Николич.
Тази визита ще отрази фокуса на външнополитическата програма на държавния глава върху регионалното сътрудничество и по-добрата връзка между страните от региона и евроатлантическата им перспектива, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
Утре от 11 ч. местно време българският държавен глава ще бъде посрещнат в Палата „Сърбия“ от неговия колега.
Двамата президенти ще проведат разговор на четири очи, след което ще бъдат проведени пленарните разговори на двете делегации.

След края на срещата със сръбския му колега, българският държавен глава ще проведе среща с премиера на Сърбия – Александър Вучич, както и с председателя на Народната Скупщина Мая Гойкович.
В сръбската столица ще бъдат обсъдени възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество между двете страни в сферата на икономиката и търговията, образованието, енергетиката, културата и туризма.
Основният акцент ще бъде поставен върху сътрудничеството между двете държави в областта на европейската интеграция и ролята на българското национално малцинство в Сърбия.

На следващия ден Росен Плевнелиев ще проведе среща с представители на бизнеса в Сърбия, на която ще бъдат обсъдени възможностите да се насърчат контактите между бизнеса на двете държави.
След това българският държавен глава ще положи венец пред паметната плоча на Васил Левски и Георги Раковски в парка „Ташмайдан“ и ще проведе разговор с представителите на българското малцинство там, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Скандал! Росен Плевнелиев стана президент на Румъния!”

  1. коко

    мар. 11. 2015

    педалите се подкрепят….

  2. ЕТО ТАКИВА НЕГРАМОТНИЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ.ЕДИН БЕДЕН ЧОВЕК-ОТ БЪЛГАРИЯ РАЗБИРА СЕ-ДА МУ ЗАДАДЕТЕ ТОЗИ ЕЛЕМЕНТАРЕН ВЪПРОС,БЕЗ ЗАТРУДНЕНИЕ ЩЕ ОТГОВОРИ.СРАМ И ПОЗОР ЗА ГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЦИ.

Добавете коментар