Георги Костов заема мястото на Лазаров до броени часове

Комисар Георги Костов ще заеме овакантения пост на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Това ще се случи до броени часове. Към момента Георги Костов все още се води като заместник секретар. Номинацията му бе направена лично от новия министър Румяна Бъчварова, чиято кандидатура бе одобрена по-рано днес от парламента. Георги Костов е бивш шеф на Областната дирекция на МВР в Бургас и през годините е доказал професионализма си. Освен това той е показал отлични резултати и във времето, в което е оглавявал Областната дирекция на МВР в Благоевград.

[caption id="attachment_439602" align="alignright" width="300"]Георги Костов заема мястото на Лазаров до броени часове Георги Костов заема мястото на Лазаров до броени часове[/caption]

Организационната работа не му е чужда, така че назначението му няма да предизвика сътресения в МВР, категорични са експерти по сигурността.

Междувременно бившият министър на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че независимо от всичко, което е било изговорено до момента, той може да уточни, че оставката му е породена от противоречията между него и премиера Бойко Борисов по повод професионалната съдба на главния секретар на МВР. Веселин Вучков обаче даде да се разбере, че не става въпрос за конкретно име, а за съдбата на реформата в тази сфера като цяло. От парламентарната трибуна бившият вътрешен министър заяви, че тази оставка е личен суверенен акт и подчерта, че когато съществуват противоречия между вътрешния министър и премиера, е в рамките на нормалното да си подаде оставката, както и направи. В заключение той изрази надежда, че с назначението на Бъчварова тези реформи ще бъдат направени и той ще помогне с каквото може.

Бившият министър на здравеопазването от първия кабинет на Бойко Борисов – Десислава Атанасова пък ще оглави комисията за разследване на КТБ. В състава на тази комисия са включени 20 народни представители от всички парламентарно представени групи. За този пост бе предложен и Радан Кънев, но Десислава Атанасова успя да събере повече гласове от него. Управляващите категорично отхвърлиха искането на опозиционните партии комисията да има и зам.-председател. Задачата, която е поставена на комисията е да предложи законодателни промени за подобряване на банковия контрол, пише vsekiden.com.