Нуждаете се от счетоводни услуги? Златните правила при избор на счетоводител!

Нуждаете се от счетоводни услуги? Златните правила при избор на счетоводител!
5 (100%) 8 votes

Да изчерпаме в една кратка статия правилата за откриване на качествените счетоводни услуги, би било несериозно от наша страна, но ще опитаме да изброим основните.

Внимателно прочетете договора!

Счетоводни услуги

Най-важното правило при избора на компания е внимателно изчитане на договора, преди да подпишете. Често клиентите се подмамват от ниските цени на услугите в тази сфера, без да забелязват „дребния шрифт“. Получава се така, че в цената не са включени доста отделни счетоводни дейности и в последствие клиентът остава изненадан от допълнителното таксуване и крайната сума.

Важно е да се знае, че някои счетоводни компании имат специфично работно време и не може да разчитате на тях извън него. Интересувайте се от това, защото в критична ситуация може да се окажете в задънена улица.

Всяка фирма има различни нужди!

Всеизвестен факт е, че в нашата сфера 2+2 не прави 4. Много клиенти изискват фиксирани цени за всяка услуга и очакват при всички фирми те да са еднакви. Това е, меко казано, неправилно, тъй като всяка компания има различни нужди.

Съветваме ви да поставяте под съмнение счетоводна фирма, която ви дава оферта само според регистрация по ДДС, например. Това говори не само за непрофесионално отношение, но и за некачествена услуга.

Не се доверявайте на т.нар. „гаражно счетоводство“!

Напоследък се наблюдава увеличение на неквалифицирани доставчици на счетоводни услуги, като респективно се умножават и ужилените клиенти. Мними служители пък предлагат да внасят пари за данъци и осигуровки, като в последствие се оказва, че сумите не са плащани, а измамниците изчезват.

Ето защо важно правило е първо да се поинтересувате от историята и опита на счетоводната къща – да поискате препоръки, да разгледате сайта на компанията, да прочетете отзиви на клиенти и прочие полезна информация.

И накрая – нека не забравяме, че няма по-добра практика от личния контакт със счетоводителя и впечатлението, което ще си създадете при срещата. Не се колебайте да задавате всякакви въпроси на потенциалните изпълнители, както и да им споделите притесненията си относно евентуални проблеми на фирмата и т.н.

Задължително питайте за неясноти по клаузите от договорите и калкулирайте за себе си крайната месечна сума, упомената в документа.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар