Ани Салич попита мюсюлмани дали са запалили свещички след снежния ад

Новинарката Ани Салич направи груб гаф в ефира на Нова тв.

Тя и екранният й партньор Николай Дойнов бяха командировани в региона на Кърджали част, от който е и село Велешани, за да отразят бедствената обстановка, до която се стигна заради огромното количество сняг, което падна през предишните няколко дни. След като Ани Салич подложи на обстоен разпит двама души мюсюлмани, които са оцелели на косъм при срутването на постройка, тя не се усети и им зададе въпроса дали са запалили свещичка.

[caption id="attachment_439561" align="alignright" width="300"]Ани Салич попита мюсюлмани дали са запалили свещички след снежния ад Ани Салич попита мюсюлмани дали са запалили свещички след снежния ад[/caption]

Най-странното обаче бе, че никой от тях не посмя да опонира на Ани Салич и да я светне, че те не палят свещички. Ори напротив, те заявиха, че са запалили. Под отломките на стопанската постройка са останали повече от 30 овче, които са били собственост на семейството на Фикрет и Бахти Сали. Кметът на селото Севим Салиф изплака пред камерата на Нова тв, че положението в района наистина е много тежко и допълни, че Велешани направо е било откъснато от света. След няколкото дни без електричество фризерите са се размразили и по всяка вероятност всичко, което е било в тях ще трябва да отиде на боклука.

Салиф помоли държавните институции за две неща – да бъде пробита километровата отсечка до селото и проблемът с електроснабдяването в селото да бъде решен по възможно най-бързия начин, пише Блиц.

Ако си мислите, че бедствената обстановка, която бе завладяла половин България вече е зад гърба ни, сериозно се лъжете. Синоптичната прогноза сочи, че още от утре ни очаква нова порция обилен снеговалеж, който се очаква да започне да спира чак след неделя. На всичкото отгоре не се прогнозира температурите да паднат под нулата, което на практика означава, че се задава опасност от нови наводнения. За това ще допринесе и времето в началото на следващата седмица, когато се очаква затопляне.