Синоптиците прогнозират нова порция сериозен сняг, но пък температурите няма да паднат под нулата

Синоптиците от БАН алармират, че се задава нов метеорологичен ад.

През днешния ден времето ще остане предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността. Валежи са слабо вероятни. Вятърът ще бъде слаб и ще се ориентира от запад-северозапад. Прогнозата на синоптиците от НИМХ към БАН сочи, че минималните температури в сутрешните часове ще са между минус два и три градуса, а максималните ще са между пет и десет градуса.

[caption id="attachment_439520" align="alignright" width="300"]Задава се нова порция сериозен сняг, но пък температурите няма да паднат под нулата Задава се нова порция сериозен сняг, но пък температурите няма да паднат под нулата[/caption]

Над планинските райони също ще има временно разкъсване на облачността. Възможно е на отделни места от време на време да прехвърча слаб сняг. По билата вятърът ще е умерен от запад. Максималните дневни температури на височина 1 200 мера ще са около нула градуса, а на 2 000 метра – минус четири градуса. Над Черноморието на повечето места облачността ще е разкъсана, но в някои райони облачността ще е значителна, без валежи. Вятърът ще духа от запад-северозапад, а дневните температури няма да надвишават десет градуса.

Прогнозата на синоптиците за края на седмицата обаче не е никак обнадеждаваща. Оказва се, че все още не е отминало времето на снеговалежите, които затвориха в капан половин България. Синоптиците от БАН прогнозират, че той ще се върне с пълна сила още утре. В отделни райони на страната снеговалежите ще са доста интензивни и ще продължат чак до събота. Добрата новина на фона на очакваната нова порция сериозна снежна покривка е, че не се очаква температурите да паднат под нулата, което ще бъде предпоставка за ново топене на снега и опасност от сериозни наводнения.

Най-ниските стойности на температурите в страната ще са между един и два градуса, а максималните няма да надвишават осем градуса. Очаква се снеговалежът да започне да спира в неделя, а началото на следващата седмица да ни изненада с ново затопляне, пише pik.bg.