Царица Костадинка се кълне, че ще съди страната ни в СтрасбургЦарица Костадинка се кани на държавата ни, не зачитала правата на цар Киро

Царица Костадинка се закани да съди България в Страсбург. Половинката на скандалния ромски лидер цар Киро обяви, че ще изправи страната ни на съд в Страсбург по обвинение, че правата на мъжа й не се зачитали. Гневът на ромката е провокиран от факта, че Кирил Рашков беше оставен в затвора след като Специализираната прокуратура внесе в последния момент обвинение срещу него. По този начин цар Киро беше оставен зад решетките, въпреки, че трябваше да излезе на свобода днес.

[caption id="attachment_439450" align="alignright" width="300"]Царица Костадинка Царица Костадинка[/caption]

Това разлюти царица Костадинка и тя започна да сипе люти заплахи срещу страната ни. Жената твърди, че цар Киро е много сериозно болен и е в прединфарктно състояние. И ако не бъде откаран в болница, а продължава да бъде държан в затвора, ще умре. "Тогава ще съдя България за незачитане човешките права", сипе закана след закана Костадинка.

Тя е категорична, че отношението към мъжа й е тенденциозно, тъй като е с ромски произход. И че ако на неговото място беше българин, той щеше да получи друго, по-човешко отношение, разкриват от БЛИЦ. Според ромката оставянето на мъжа й в ареста е напълно противозаконно, тъй като той не е бил запознат с материалите по делото. Което е извън рамките на закона. Тя заяви, че новото обвинение срещу него е повдигнато в петък, в 17 часа вечерта, което показва, че действията на прокуратурата са напълно умишлени и целенасочени.

Припомняме ви, че цар Киро трябваше да излезе от затвора днес, след осем месеца прекарани зад решетките. След като в последния момент срещу него беше повдигнато обвинение обаче, той остана в затвора. Новото обвинение е за контрабанда на 500 грама много отровен живак, незаконно притежание на археологически ценности и за участие в престъпна групировка.