Не е шега! В Дубровник и въздухът вече е с пари

Не е шега! В Дубровник и въздухът вече е с пари
5 (100%) 1 vote

В Дубровник продават бутилки с чист въздух, бил здравословен

Не е шега! В Дубровник и въздухът вече е с пари. Кметът на адриатическия град Андро Влахушич измисли ново средство, за да налее пари в хазната. Всеки турист ще може да си купи бутилка пълна с чист въздух от Дубровник, която ще струва четири пъти повече от тази с водата.

Бутилките ще са пълни с въздух, или поне докато купувачът не реши да ги напълни с вода от Дубровник, която се смята за една от най-полезните и чистите в Хърватия.

Продават въздух в Дубровник, вместо вода

Продават въздух в Дубровник, вместо вода

Централно място в цялата идея е популяризирането на местния извор Омбле, на който, според плановете на бившия кмет на Дубровник, трябва да върне блясъка на мястото, а там да бъде открит и музей на водата.

„Като сувенири ще продаваме стерилизирани бутилки от твърда пластмаса, пълни с въздух, с гаранция, че водата, която ще ги напълнят след това хоратае висококачествена“, казва Влахушич.

В продажба ще бъдат пуснати бутилки от половин и един литър, а всеки клиент, ще получи като подарък и книга, в която на повечето от световните езици, ще бъдат описани с подробности местните извори в Дубровник и с какво те са специални.

Идеята на проекта е да популяризира местните извори

Идеята на проекта е да популяризира местните извори

Идеята да се продава въздух на туристите, за да се популяризират местните извори, се стори на мнозина нелепа. Зад нея обаче стои и добре обмислен бизнес план. Крепостите на Дубровник само за миналата година са посетили повече от 900 000 туристи, главно от чужбина, и всички те са носели в ръцете си бутилки с вода.

Влахушич подчертал, че идеята с бутилките с въздух, би могла да се стори интересна за туристите, защото те вече са свикнали да купуват бутилирана вода из цял свят. В Дубровник обаче ще получават чиста вода напълно безплатно, а празните /или по-скоро пълните с въздух бутилки/ ще им останат за спомен от посещението на Дубровник, като с тях дори могат да си отнесат вода от местните минерални извори у дома.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар