Братът на килъра на Вероника Здравкова - Илиян Здравков заяви, че би го убил!

Братът на килъра на студентката Вероника Здравкова не оправдава постъпката на своя брат. Нещо повече - той разкри, че лично би го убил. Припомняме, че за зверското убийства на студентката във Велико Търново е обвинен рома Илиян Здравков. По зла случайност той се озовал на гарата в старопрестолния град, за да чака влака си за Горна Оряховица.

Тогава, на 28-ми февруари, видял как 23-годишното момиче се сбогува с колегите и приятеля си на паркинга след работния си ден и тръгва по тъмната пътека към гарата, за да се прибере в квартирата си. Той я проследил и убил, като й нанесъл множество рани по главата, лицето и тялото й с брадвичката, която носел със себе си. Убиецът на Вероника Здравкова бил дошъл в града за да си търси работа по строежите. Илиян Здравков имал дълго досие в полицията и също влязла в сила присъда, но бил пуснат на свобода.

[caption id="attachment_439383" align="alignright" width="300"]Вероника Здравкова Братът на убиеца на Вероника Здравкова категоричен, че би го убил лично[/caption]

След като я убил, завлякъл тялото й до реката, като й взел чантата и дебитната й карта. Според разследващите в нея Вероника имала само двадесет и пет лева. Убиецът после спокойно се качил на влака за Горна Оряховица. След като слезъл на гарата още там поискал да изтегли още пари от картата на убитото девойче. Именно тогава бил разпознат и хванат от камерата, инсталирана на банкомата, където се опитал да изтегли още пари от картата на убитата.

Братът на килъра каза, че той се прибрал в краварника, където живеели видимо спокоен, като носел със себе си бяла чанта. Тя била на Вероника Здравкова. Според брата, който даде изявление в студиото на Нова телевизия на Илиян не му е липсвало нищо, той не ходел гладен и жаден. Но 40-годишния убиец и крадец имал проблеми с хазарта. Той обаче е категоричен, че би го убил, ако посегне на неговото дете.

Родителите на убитата по особено зверски начин момиче са неутешими. Бащата през сълзи каза, че цяла нощ е стоял до ковчега на детето си и просто не можел да се примири с това, което е там. Койтообраз е различен от действителния на обичната му дъщеря. Майката на Вероника Здравкова също не може да прежали детето си. Тя е категорична, че ще настояват за най-тежката присъда за килъра според закона и тя е доживотен затвор.