Лицето на убиеца на Вероника Здравкова за пръв път в публичния ефирБлизките на Вероника Здравкова не вярват, че ромът Илиян е убиеца й

Илиян Здравков, убиецът на Вероника Здравкова, за пръв път беше показан в публичното пространство. От ТВ7 разпространиха снимка, за която твърдят, че е на около 40-годишният мъж, убил по особено жесток начин студентката. Заради мобилния й телефон и 70-80 лева, които младото момиче е носело в себе си.

[caption id="attachment_439299" align="alignleft" width="300"]Това е убиецът на Вероника Здравкова Това е убиецът на Вероника Здравкова[/caption]

Разследващите зверското убийство са категорични, че именно циганинът е убиеца на студентката. Срещу него има събрани повече от достатъчно доказателство за деянието му. Освен това той е направил пълни самопризнания, при които е посочил къде точно е изхвърлил вещите на жертвата си - дамската й чанта с всички документи е празно портмоне в нея. В последствие нещата на Вероника бяха открити именно в този район.

Родителите на студентката обаче се съмняват, че Илиян е убил дъщеря им. Почернените хора не могат да си обяснят защо циганинът, който не познава момичето им, ще я удря толкова зверски по лицето, след като я е повалил още с първия удар. Който всъщност се е оказал смъртоносен, научиха от "24 часа".

Заради тежкия случай, главният секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров пристигна по-рано днес във Велико Търново. Именно разследването за убийството на студентката е последното на Лазаров в качеството му на главен секретар на МВР. На специална пресконференция той ще разкрие подробности около случая.

Припомняме ви, че Вероника Здравкова изчезна на 28 февруари и беше намерена три дена по-късно мъртва във водите на река Янтра. За убийството й беше задържан циганинът Илиян Здравков, който направи пълни самопризнания. Убиецът беше задържан, тъй като се опитал да тегли пари с дебитната карта на жертвата си и това отведе полицията до него.