Янка Рупкина отправи директна заплаха към държавата!

Голямата народна певица Янка Рупкина е бясна на държавата. Тя заяви изненадващо, че може да се запали пред Народното събрание. Причината за недоволството й е това, че не се решава казуса с нейната пенсия като заслужил артист. Световно известната певица е в доста конфузно положение.

Все още няма отговор дали е одобрена да получава такава. Певицата заяви, че отдавна е поставила въпроса за това пред министъра на културата Вежди Рашидов, но отговор така и не е получила. Днес певицата е вече на 76 години, но все още не е получила заслужените си, според нея пари.

[caption id="attachment_439250" align="alignright" width="300"]Янка Рупкина Янка Рупкина заплаши със самозапалване[/caption]

Тя не знае дали е включена в списъка със заслужените артисти, като на тази база пенсията й трябва да стане 700 лева. Това беше обещал преди време да направи министъра на културата със заслужилите имена за родината ни, но той все още не го е сторил.

Тя каза още, че настоящата й пенсия стига да си плати наема на жилището и й остават пет лева на ден, с които трябва да се храни. Рупкина добави още, че е силна жена и може да се самозапали и да изгори като факла, но заради внучетата и децата си не може, за да не им причини тази горест.

Янка Рупкина каза също, че хората я мислят за милиардерка. Певицата със световна слава обаче разкри, че е печелила много пари, но те не се влизали в нейния джоб. Поради тази причина сега тя е оставена просто да съществува.

Припомняме, че в края на 70-те години Янка Рупкина, заедно с Ева Георгиева и Стоянка Бонева създават трио „Българка”. С него те обикалят целия свят и прославят българската народна песен навсякъде по всемира.

Янка Рупкина заяви също, че тя няма да моли за това. Просто е написала молбата си до културния министър Вежди Рашидов. Ако смята, че тя е заслужила и е дала себе си за тази държава, да й уважат молбата. Ако не народната певица допълни, че просто ще им благодари и повече няма да каже нищо. Само съжалява, че хора като нея са горели за тази страна, а сега не получават дори и признание.