Светлозар Лазаров е депозирал оставката си пред премиера, който я е приелСветлозар Лазаров се оттегли от поста, след като предизвика куп скандали

Светлозар Лазаров подаде оставка! Главният секретар на МВР най-накрая реши да се оттегли от заемания от него пост след като успя да предизвика куп скандали. И много хора от властта поискаха оставката му. Той обаче упорстваше, а нежеланието му да се оттегли доведе дори до оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков по-рано тази седмица.

[caption id="attachment_439218" align="alignleft" width="300"]Светлозар Лазаров подаде оставка Светлозар Лазаров подаде оставка[/caption]

Лазаров вече е депозирал оставката си пред министър-председателя на страната Бойко Борисов, който пък незабавно я е приел. Развоят на събитията беше ясен още вчера, когато лично Бойко Борисов настоя той, заедно с Писанчев, да се оттеглят от заеманите постове.

Борисов изтъкна отличната оценка, която шефът на ФБР Джеймс Коми даде на Писанчев, но заяви, че оставките им са необходими, за да е ясно на всички, че той като премиер, не зависи от волята на други политически партии.

За разлика от Светлозар Лазаров Владимир Писанчев все още не е обявил решението си. Специалисти обаче коментират, че той няма голям избор и ще трябва да се оттегли като шеф на ДАНС, като това трябва да сторят и всичките му заместници, научиха от Агенция ПИК.

Припомняме ви, че по-рано тази седмица вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка след като Парламентът отхвърли искането му да бъде поискана оставката на главния секретар на МВР. Много хора тогава заподозряха зад действията на Народното събрание влиянието на ДПС, чиито човек е Лазаров.

Който успя да се забърка в сериозни скандали по време на мандата си на поста. Най-сериозният от които е спец операцията в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Заради некадърното ръководене на действията на баретите.