Истината за ГМО храните: Водят до тумори и рак

Гласувайте за статията

ГМО храните са опасни не само за здравето, но и за живота ни

Доклад на френски учени, недвусмислено доказва вредата от ГМО храните. Според изследователите модифицираните храни не само са вредни за организма, но и опасни за живота на хората и животните, които се хранят с тях.

В световно признато научно списание за храна и токсикология, за първи път бе публикуван научен труд от парижки университет, който доказва, че генетично модифицираните храни (ГМО храните) са изключително вредни. Френските учени почти две години са провеждали експерименти върху животни и ГМО царевица, за да защитят хипотезата си.

Истината за ГМО храните излезе наяве

Истината за ГМО храните излезе наяве

Проучването установило, че плъховете хранени с ГМО царевица, която се продава от американската компания Монсанто заболели от тумор и други болести, които включват увреждане на бъбреците и черния дроб. Около 35% от тумора при женските мишки се появил през втората година от живота. При човека това би било между 35 и 40 години, каза директорът на Центъра за изследване на генетично инженерство Жоел Спирокс.

Установено е, че плъховете, които са хранени с ГМО царевица, умрели преди онези, когато не са били хранени с него. Този вид царевица е създаден да бъде устойчив на Монсанто пестициди за унищожаване на плевелите, а плъховете били хранени с дози, които напълно отговарят на стандартното количество храна, което се дава на животните.

Средната продължителност на живота при плъховете е три години, а досегашните изследвания се основават на експериментите, които продължавали три месеца. При плъхове, хранени с ГМО американска царевица, смъртността се е удвоила, а увреждането на черния дроб е пет пъти повишен спрямо средното.
Френското правителство обяви, че е потърсило допълнителни проверки на резултатите и при потвърждение, ще поискат от ЕК спешна забрана на вноса на ГМО царевица в ЕС.

Руски учени са направили съвместно експеримент в института на Руската академия на науките пък са дошли до извода, че плъховете, които са били хранеше с ГМО храни след четвъртото възпроизвеждане на потомство стават стерилни. Още в средата на 90-те е установено, че ГМО храните имат опасно влияние на човешките гени, но производителите на подобни храни удобно игнорираха този факт две десетилетия.

В заключение руските учени иронично подхвърлят, че „ГМО храните ще спрат световния глад и то съвсем логично – защото повече няма да има хора.“

ГМО храните се появиха на световните пазари в средата на осемдесетте години, без предварително бъдат публикувани качествени експертни проучвания за вредата и отрицателните последици за такива видове храни. Американската корпорация „Монсанто“, най-големият производител на ГМО царевица, обясни необходимостта от генетично модифицирани храни като оправдание за „намаляване на глада в Африка“, а същата „мантра“ използва и американския политически и корпоративен елит.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Истината за ГМО храните: Водят до тумори и рак”

  1. Кое е това световно научно признато списание, кои са имената на хората в екипа, провел проучването, кой е университета? Не давате линк към направената в списанието публикация или линк към изследването. Информацията ви просто е недостоверна! А лошото, е че хората сляпо вярват на подобен тип статии, защото не се замислят, че за да се публикува научна статия тя първо бива разглеждана, дискутирана и чак тогава би било възможно да се отпечата в научно списание! В достоверните научни статии има дадена информация кои учени са провели тестовете, в кой университет или лаборатория и могат да се проверят, докато тук в тази статия се споменава само "учени", "парижки университет", "световно известно списание". Как да се провери истинността на статията?

Добавете коментар