Откриха Елдорадо?

Откриха Елдорадо?
5 (100%) 1 vote

Елдорадо или белия град на маймуните е в Хондурас

Легенди от хилядолетия разказват, че някъде в джунглите на Латинска Америка се намира Белия град на маймуните, по-известен като Елдорадо. Според местните предания, тук е властвал бог маймуна, който е отвличал девойки, които му раждали полудеца-полумаймуни. Градът е бил целият от бял камък и слонова кост, а тук се е намирало най-голямото златно съкровище, което светът е виждал някога. И легендите, за което са примамили Ернан Кортес, Христофор Колумб и десетки други изследователи и авантюристи след тях през вековете.

Откриха тайнствения Елдорадо

Откриха тайнствения Елдорадо

Досега археолозите бяха убедени, че това е легенда, но екип на National Geographic влиза в джунглите на Хондурас в търсене на истината зад преданията. Учените се натъкват на любопитна находка—огромна статуя, която води към комплекс абсолютно непокътнат през вековете. В който очевидно е властвал древния бог маймуна.

Легенди се носят за Белия град на маймуните

Легенди се носят за Белия град на маймуните

Не е ясно дали това наистина е Елдорадо или Ciudad Blanca, древния град на бога маймуна, но според местните жители, това е тайнственият комплекс, за който се разказва в легендите.

Митове за несметни богатства и храмове пълни със злато привличат десетки авантюристи

Митове за несметни богатства и храмове пълни със злато привличат десетки авантюристи

Според преданията „Белия град“ или Елдорадо е градът, където е роден богът на ацтеките Кетцалкоатъл, и е покрит със злато и бели камъни. Според други митове, той се пази от гигантска маймуна, която е откраднала три от най-красивите девойки, които създали полухора — полумаймуни и дали името на града.Cuidad Blanca 4

Археолозите са открили в района уникални артефакти и над 52 находки. „Върховете на 52 броя артефакти се подават и надничат от земята. По-голямата част от тях очевидно лежат под земята и са част от възможни погребения. Те включват каменни церемониални места и фино издълбани съдове, украсени със змии, зооморфни фигури, и лешояди.Cuidad Blanca 1 Cuidad Blanca

„Най-впечатляващия обект е фигура на глава подаваща се от земята,вероятно изобразяваща шаман трансформиращ се в облик на дух. Въпреки че се спекулира, че може да е фигура на бога — ягуар“, казва един от археолозите по повод откритието на града, който е смятан за Елдорадо.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар