Невероятно - ето как се лекуват всички болести!

Стволовите клетки имат уникално значение за нашия организъм. Те са невероятни и с огромно значение и за нашето тяло. В човешкия ни организъм се крие ключа за лечението на нашия организъм и всички болести. И при някаква катастрофа те могат да се превърнат във всяка една клетка, но най-вече в тези от кръвоносната ни система.

Стволовите клетки по принцип се намират в изобилие в костния мозък. Но тези невероятни частици могат да бъдат превъплатени и в друг вид клетки, като мускулни, нервни и прочие.

[caption id="attachment_438903" align="alignright" width="300"]болести Ето го ключът за лекуването на всички болести[/caption]

След като се разкри необятния потенциал на стволовите клетки се разбра каква неизследвана територия е тяхното използване. Откри се, че те могат да бъдат заместители в нашето тяло на клетки, които липсват или по някакъв начин са унищожени.

Освен това при тяхната употреба се лекуват страшни болести като инфаркт на миокарда, всякакви травми на гръбначния стълб, различни ракови болести, лимфози и ощ куп опасни и трудно или неизличими болести. Д-р Джеф Дрю, директор на банката за стволови клетки във Великобритания разкри нов, революционен метод за съхранение на тези жизнено важни клетки.

Той се нарича Toticyte. Ясно е, че най-много качествени такива частици се намират, като се извличат от кръвта на пъпната връв. Методът дава възможност да се извлекат и запазят тези стволови клетки и то само чрез гравитация. По този начин отстраняваме червените и бели кръвни телца, които падат долу и горе остават най-читавите и те именно се използват.

Чрез този метод стволовите клетки ще се запазят много по-дълго и защото тъканните банките ще съхранят по-малко количество проби, защото ще се извлекат само най-качествените стволови клетки.

В момента най-масово стволовите клетки се използват при онкологични заболявания на кръвта. У нас всяка година от рак се разболяват около 40 хиляди човека. Използването на съхранените предварително стволови клетки ще помогне броят на болните да се намали драстично.