Откриха истинския дом на Христос в Назарет?

Откриха истинския дом на Христос в Назарет?
5 (100%) 1 vote

Домът на Исус Христос в Назарет, Северен Израел бе открит от археолози

Уникална находка намериха археолози в Назарет. Изследователи се хвалят, че са успели да открият истинския дом на Исус Христос в Назарет. Базирайки проучванията си на летописи на ирландски монах от 670 година, те откриват жилище издълбано в склона на хълм, изградено от камък и хоросан.

Домът е датиран от 1 век преди н.е. и според някои е истинският дом на Исус Христос в Назарет. Археолозите са убедени, че именно тук е възпитан Божия син.

Къщата буквално е издялана във варовиков хълм и има поредица от стаи и стълбище. Една от оригиналните врати е оцеляла, запазен е и един цял етаж.

Древна къща предизвика фурор в археоложките среди

Древна къща предизвика фурор в археоложките среди

Любопитен факт е, че къщата е намерена под женски манастир, който се разполагал в близост до разкопките. Тя е описана от ирландски монах, живял по тези земи преди повече от 1400 години. Според неговите текстове, къщата е била построена между две гробници, близост до църква. По-късно монахините установяват, че това наистина е вярно и наблиза има древна църква, строена малко по-късно.

Учени смятат, че са открили дома на Исус Христос

Учени смятат, че са открили дома на Исус Христос

Последният опит да бъде идентифициран дома, където Исус е израснал бе през 2009 година, когато археолози от Израел намират друга уникална къща от 1 век със запазени антики в нея. Те са били убедени, че домът е бил на еврейско семейство.hristos 2

Новооткритата сграда се намира близо до базиликата „Благовещение“, край сестринския манастир. Архитектурата на къщата е типична за ранните римски селища в Галилея, но засега няма открити други артефакти, че този дом е бил на Исус Христос и семейството му, пише dailymail.co.uk.

Древен ръкопис отведе учените до мястото на древния дом

Древен ръкопис отведе учените до мястото на древния дом

Къщата е издълбана в скалите и се намира близо до църква

Къщата е издълбана в скалите и се намира близо до църква

При все това, археологическия обект предизвика огромен интерес. А властите в района се надяват да допринесе и за развитието на туризма.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Откриха истинския дом на Христос в Назарет?”

  1. Поп Алигорко

    мар. 03. 2015

    Единственото доказателство е намерената ръждясала табелка на входната врата с надпис I,N.R.I. (Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm).

Добавете коментар