Откриха безжизненото тяло на Вероника Здравкова в р. Янтра

Преди броени минути полицейските власти във Велико Търново обявиха, че са намерили Вероника Здравкова.

Следите на 23-годишната жена се изгубиха след 19 ч. в съботния ден. Бащата на Вероника Здравкова – Трайчо Трайков обяви в ефира на Нова тв, че е била видяна за последно в района на гарата. Вероника Здравкова, която учи във Великотърновския университет, си е тръгнала от магазин на мебелна верига в съботната вечер. Нейни колеги я изпращат до паркинга на „Технополис” и от там Вероника Здравкова сякаш потъва вдън земя и следите й се губят.

[caption id="attachment_438841" align="alignright" width="300"]Откриха безжизненото тяло на Вероника Здравкова в р. Янтра Откриха безжизненото тяло на Вероника Здравкова в р. Янтра[/caption]

От момента на изчезването й, телефонът й е бил изключен, От съобщението на полицейските власти във Велико Търново стана ясно, че тялото на Вероника Здравкова е било намерено преди броени минути в река Янтра, близо до гарата, където е била забелязана за последно жива.

Странното в случая е, че бащата на Вероника Здравкова – Трайчо Трайков изплака преди броени часове, че вече се е примирил и иска само да бъде открита макар и мъртва. Това му изказване породи множество съмнения дали той не е замесен в случая или пък не е знаел нещо, за което не казва. Трайков посочи, че от момента на изчезването й нито е ял, нито е спал от притеснение. Кой родител обаче би се примирил толкоз лесно с изчезването на рожбата си, още повече пък да я прежали за няколко дни и да се съгласи тя да бъде открита дори и мъртва?!

Тялото на Вероника Здравкова бе открито от водолазен екип на „Гражданска защита”, който се включи в издирването й. Екипът е търсил 23-годишната студентка повече от час по поречието на река Янтра в района на железопътната гара във Велико Търново до пречиствателната станция. Периметърът, в който е издирвано тялото е около 2-3 километра. Семейството и близките на Вероника Здравкова са в шок. Тепърва ще се изясняват обстоятелствата, при които е издъхнала. Според първоначалната версия, красавицата е била удавена, пише pik.bg.