В случая с Валя от Бургас може би са замесени и пари

Покрай новите факти, които изплуваха около смъртта на Валя от Бургас се появиха и редица нови съмнения.

Новите факти са били разкрити благодарение на сайта „Флагман”, който е направил нов прочит на случая, позовавайки се на застраховател. В новия прочит, застрахователят посочва, че не може да се отърве от убеждението, че всичко по случая с Валя от Бургас е предрешено още на 17 април миналата година и работата по разследването е приключила още тогава.

[caption id="attachment_438818" align="alignright" width="300"]В случая с Валя от Бургас може би са замесени и пари В случая с Валя от Бургас може би са замесени и пари[/caption]

Предприетото независимо разследване от застрахователите не е нещо необичайно. Обикновено винаги се предприемат такива мерки, когато се касае за човешки живот. Независимото разследване цели да установи правната стойност и достоверността на обявените факти и обстоятелства.

На 16 април 2014 година, стоматологът д-р Илиев, при който работи Валя от Бургас, се обажда на приятеля й Валентин, за да го попита защо медицинската сестра не е отишла на работа. По това време двамата с Валя живеели на семейни начала от една година. Валентин твърди, че от 48 часа не е имал никаква връзка с Валя, тъй като телефонът й давал свободно, а тя не вдигала и освен това предишната нощ не се прибирал у дома.

В ранния следобед на същия ден, Валентин Георгиев позвънил в полицията и ги уведомил за изчезването на Валя от Бургас. На следващия ден завалява противоречива информация, разпространена от медиите.

Валентин Георгиев взема дейно участие в издирването на приятелката си. Таксиметровият шофьор, който я откарва до Морската градина твърди, че Валя била сговорчива и в настроение. Според думите й отивала на купон с приятелки. На 17 април, Валентин Георгиев заявява, че Валя от Бургас е тръгнала само с 20 лева в джоба си. Остава обаче неясна причината, поради която Валентин Георгиев бърза да обяви Валя за изчезнала, както и откъде знае с колко точно пари е излязла Валя.

Около целия този случай с Валя от Бургас все още има множество неясноти и разминавания, които пораждат сериозни съмнения у застрахователя, че случаят е претупан. На този етап като че ли версията за самоубийство отпада. Освен това не е изключено в целия този случай да са намесени пари. А на всичкото отгоре, приятелят на Валя от Бургас – Валентин Георгиев вече е под подозрение, пише pik.bg.